Vreme čitanja: oko 3 min.

"Potrudili smo se da šou bude dostojan Majkla Džeksona": Migel Konča za Telegraf o "Human Nature Live Show"-u

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Human Nature Live Show" stiže prvi put u Srbiju, i to u mts Dvorani 22. aprila

  • 2
Human Nature Live Show, Migel Konča Foto: Simone di Luca/Miguel Concha Promo

Najbolji svetski tribute show posvećen Majklu Džeksonu, pod nazivom "Human Nature Live Show", stiže prvi put u Srbiju, i to u mts Dvorani 22. aprila. Tim povodom, popričali smo sa Migel Končom, koji će se naći u ulozi kralja popa.

  • Šta publika može da očekuje od nastupa?

"Human Nature Live Show" je koncert koji su napravili obožavaoci Majkla Džeksona. Publika će videti šou sa originalnim koreografijama koje su pripremljene za povratničku turneju "This is it", a koja nije održana zbog Majklove prerane smrti.

Na sceni će biti puno muzičara, bend uživo, prateći vokali, plesači. Imaćemo promene kostima, video projekcije i puno specijalnih efekata. Potrudili smo se da ceo šou bude dostojan Majkla, sa željom da njegova muzika nastavi da živi i da fanovi i ljudi, koji do sada nisu imali priliku da prisustvuju njegovim koncertima, ipak čuju i dožive magiju koju je Majkl stvarao.

  • Šta Vas je inspirisalo da postanete dvojnik Majkla Džeksona?

Inspirisao me je sam Majkl Džekson. On je za mene i milione ljudi širom sveta najveći umetnik svih vremena. Njegova jedinstvena muzika i stil igre inspirisali su mnoge generacije, a i dan danas se to dešava, iako Majkl već godinama nije među nama.

  • Da li ste ikada lično sreli Majkla Džeksona?

Nažalost ne, ali sam bio veoma blizak s njim gledajući njegove koncerte uživo, a poseban utisak na mene je ostavio koncert 1993. godine.

  • Koja je Vaša omiljena pesma Majkla Džeksona?

Pesma koja mi se najviše sviđa nije njegova, ali ako je peva i nalazi se na nekom od njegovih albuma, to je pesma Čarlija Čaplina (smeh)

  • Koliko vremena je potrebno za pripremu za ovaj nastup? Koliko dugo vežbate?

Vežbam svakodnevno da bih održao kondiciju. Dvočasovni koncert zahteva dosta fizičkog napora i kondicije, jer istovremeno moram da igram i pevam uživo. Za šminku i kostime mi je potrebno više od sat vremena, a pred koncert moram dobro i da istegnem i zagrejem mišiće da bi uspešno podneo sav napor.

  • Šta je za vas najteži potez Majkla Džeksona?

Najteže mi je bilo da savladam specifičan Majklov step, brejkdens, okrete. Svi govore o “moonwalk” plesu, ali ja sam taj pokret najlakše savladao.

  • Koji nastup najviše pamtite?

To je definitivno koncert u okviru turneje "The Dangerous" koju je održao 1993. godine. Išao sam tri puta na isti koncert. Bio sam fasciniran.

  • Da li ste ikada ranije bili u Srbiji?

Da. Učestvovao sam na radionicama sa koreografom i ličnim prijateljem Majkla Džeksona Lavelle Smith Jr u Beogradu, a bio sam i tokom snimanja filma srpskog reditelja Darka Lungulova pod nazivom "Spomenik Majklu Džeksonu" u kome sam igrao Majkla. Imam prijatelje i igrače iz Beograda koji su putovali sa mnom na moje prezentacije, pa sam i zbog toga više puta posetio Srbiju.

  • Ko je Migel Konča? Kako biste opisali sebe?

Ja sam pre svega tata koji voli svoju decu i radim ono što najviše volim i u čemu uživam. Osećam se blagosloveno zbog toga. Inače sam diplomirani prosvetni radnik i nastavnik fizičkog vaspitanja. Uživam u svakom trenutku ovog kratkog života.

  • Kakvi su vam dalji planovi?

Imam u planu da obiđemo još mnogo gradova širom sveta sa našim šou programom "Human Nature Live Show" i da nastavim mladim generacijama da prenosim nasleđe i magiju Majkla Džeksona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • španski jezik

    11. april 2024 | 19:06

    Concha = Konća (vrsta kolača ili školjka) nije Konča španci nemaju Č a i da je engleski jezik ch nje uvek č nekad je i š (machine) a nekad je i k (architekt)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA