≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Druženje izvođača pred početak Beogradskog proleća: Goca Tržan, Jelena Tomašević o svojim pesmama na festivalu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ove godine će se na pozornici pojaviti 19 izvođača, među kojima Jelena Tomašević, Goca Tržan, Ekstra Nena, Vana i Tamara Živković

  • 0

Umetnička direktorka Beogradskog proleća Maja Rakovic istakla je, na druženju izvođača pred početak festivala u mts Dvorani, koji je na na programu u subotu 20. aprila, da ta manifestacija "treba da donese radost" i izrazila uverenje da će tako i da bude.

Rakovic je naglasila da je presrećna što su se na festivalu"srele sve generacije".

"Imaćemo najlepše pesme, a slavićemo i pobednike i one koji to nisu. Beogradsko proleće je ove godine divno, moderno, u svim bojama", poručila je Rakovic.

Jedna od učesnica festivala, Goca Tržan opisala je za Tanjug pesmu "Pelin", s kojom će nastupiti, kao "brzu i komercijalnu".

"Došla sam na Beogradsko proleće jer mi je super što je to pravi pop i beogradska tradicija. Festivala u Srbiji nema dovoljno, a nekada su bili važni za predstavljanje novih zvezda i pesama. Divno je što su obnovili Beogradsko proleće", kaže Tržan.

Video: Tržan: Došla sam na Beogradsko proleće jer mi je super što je to pravi pop i beogradska tradicija

Vođa grupe Regina Aleksandar Aco Čović rekao je da će se taj bend predstaviti baladom "Nije me strah", koja je i predviđena za neki festival.

"Mi, inače, nismo bend koji je često na festivalima. Poslednji put smo bili 2009. na Eurosongu. Kad je, međutim, dobra pesma i ovakav povod, onda to ima smisla", konstatovao je Čović.

Video: Aco Regina: Mi, inače, nismo bend koji je često na festivalima

Jelena Tomašević će, izvodeći numeru "Veruj mi da verujem", nastaviti tradiciju učešća na festivalima, a za Tanjug objašnjava da je naslov pesme višeznačan.

"Aleksandra Milutinović je pisala muziku i tekst. Tema je ljubavni odnos. Pesma je uvod u novi album koji će da izađe odmah posle Beogradskog proleća", rekla je Tomašević.

Pop pevačica smatra da je ovo "sjajan festival koji Beograd zaslužuje da ima".

"Mnogo divnih pevača i kompozitora ga je podržalo učešćem. Iz godine u godinu Beogradsko proleće sve više raste. Spisak učesnika mi se ove godine baš sviđa. Napravili su lep miks nas koji smo dugo na sceni i onih koji tek počinju", zaključila je Tomašević.

Video: Jelena Tomašević: Pesma je uvod u novi album koji će da izađe odmah posle Beogradskog proleća

Ovo je treća godina od obnavljanja festivala koji je na istom mestu, u tadašnjem Domu sindikata, prvi put održan pre 63 godine.

Ove godine će se na pozornici pojaviti 19 izvođača, među kojima Jelena Tomašević, Goca Tržan, Ekstra Nena, Vana i Tamara Živković.

Stručni žiri će proglasiti najbolju kompoziciju, tekst, aranžman i interpretaciju, dok će publika odlučiti ko će osvojiti prvu, drugu, a ko treću nagradu festivala.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA