≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovacije i 3 bisa u Nemačkoj za Lenu Kovačević

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lena je ovom prilikom nastupala sa repertoarom na četiri jezika, sa pesmama filmske muzike kao i velikana francuske i italijanske muzike

  • 0
Lena Kovačević Foto: Privatna arhiva / Lena Kovačević

Lena Kovačević i orkestar Josef & Friends, na čelu sa koncertmajstorom Josefom Žigom, doživeli su tri bisa i ovacije u čuvenom Scharoun Teatru u Nemačkoj početkom aprila 2024.

Ovu prestižnu salu projektovao je arhitekta koji je dizajnirao izmedju ostalog i Berlinsku Filharmoniju. Scharoun Teatar predstavlja jedan od najvažnijih muzičkih podijuma Nemačke koji je ugostio svetske umetnike.

Lena je ovom prilikom nastupala sa repertoarom na četiri jezika, sa pesmama filmske muzike kao i velikana francuske i italijanske muzike.

Ono što je posebno zanimljivo su aranžmani orkestra rađeni za Lenine pesme "Zovi me Lena" i "Cafe" koje su dočekane sa velikim uzbuđenjem.

Lena Kovačević Foto: Privatna arhiva / Lena Kovačević

Kritike koncerta su fantastične pa su tako Josef & Friends i Lena Kovačević predviđeni za nastup u Scharoun Teatru i za 2025. godinu dok Lena ima zakazan koncert sa ovim sjajnim orkestrom i u novembru 2024.godine.

Orkestar Josef & Friends je osnovao i predvodi ga Jozef Žiga, violinista iz Srbije koji živi i radi 30 godina u Nemačkoj kao koncertmajstor u državnoj operskoj kuci u Braunšvajgu. Ovaj orkestar je poznat po originalnim aranžmanima iz sveta klasične, pop i džez muzike.

Na nemačkom portalu Wolfsburger Allgemeine Zeitung izašla je veoma pozitivna kritika nastupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA