≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Održan prvi koncert Kande, Kodže i Nebojše u Domu omladine Beograda: Dva sata čistog muzičkog hedonizma

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bend je prvi put u karijeri izveo dva koncerta za jedno veče, a publika je, iako su se nalazili u sali sa sedećim mestima, bend dočekala na nogama i pozdravila ih ovacijama

  • 0
Koncert grupe Kanda, Kodža i Nebojša u Beogradu Foto: Igor Starešina

“Očekujte neočekivano!” najavio je bend Kanda, Kodža i Nebojša tokom promocije i to se i dogodilo na koncertu 12. aprila u punoj Velikoj sali Doma omladine, a tako će biti i na drugom koji će biti održan na istom mestu 13. aprila.

Publika je doživela dva sata čistog muzičkog hedonizma tokom izvođenja dva koncerta – akustičnog i električnog. Bend je prvi put u karijeri izveo dva koncerta za jedno veče, a publika je, iako su se nalazili u sali sa sedećim mestima, bend dočekala na nogama i pozdravila ih ovacijama. Ovakva reakcija pubike je oduševila Olivera, koji do kraja koncerta nije skinuo osmeh sa lica.

Koncert grupe Kanda, Kodža i Nebojša u Beogradu Foto: Igor Starešina

Akustični deo koncerta je, na oduševljenje publike, počeo pesmom “Vera, nada, ljubav i stav”, da bi usledile “Deveti život”, “Prekidi ponovo”, “Ton po ton”, “Tajne letenja”, a “Ahead There” je fenomenalno zvučala u akustičnoj verziji. Tokom izvođenja “Siroti Ani i Bo” bendu se na bini pridružio basista Ognjen Beader, koji je ostavio veliki pečat u stvaranju ovog hita. Svaki trenutak kada je mogao da se odvoji od mikrofona Oliver je iskoristio da priđe ljudima u prvim redovima sa kojima je nazdravljao i rukovao se.

Koncert grupe Kanda, Kodža i Nebojša u Beogradu Foto: Igor Starešina

“Prekid stvarnosti” je nastao kada je bend akustične zamenio električnim instrumentima, a u sali je nastala opšta euforija. Usledili su hitovi “Sve je stalo”, “Nebo”, “Uvek u ponoć”, “Štastopojo” i druge pesme koje su u obeležile više od 30 godina rada benda, koji je se sa alternativne brzo popeo na mainstream rock scenu.

Koncert grupe Kanda, Kodža i Nebojša u Beogradu Foto: Igor Starešina

Veštinu muziciranja, znanje i iskustvo su nesebično podelili sa publikom i tokom bisa. Unikatno Oliverovo pevanje, Neškove i Jankove virtuozne solaže, Boškove egzibicije na bas gitari i Vladanove bubnjarske vratolomije čine bend Kanda, Kodža i Nebojša posebnim. Na ovom posebnom koncertu bendu se pridružio i Aleksandar Pejčić, izuzetan multiinstrumentalista, koji je moćan zvuk benda začinio svirajući saksofon i klavijature.

Za drugi koncert, koji će biti održan 13. aprila od 21h u Velikoj sali Doma omladine, ostalo je još malo karata, a karte će moći da se kupe i na ulazu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA