Vreme čitanja: oko 1 min.

Manntra protutnjala Domom Omladine, pevač Marko publici: "Kako ste bučni"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

„Hvala vam Beograde, nadamo se da se vidimo opet!“ poručili su članovi Manntre

  • 0
Manntra Foto: Ekatarina Frolova

U sve raznovrsnijoj i kvalitetnijoj ponudi koncerata u prestonici, sinoć je u Domu Omladine nastupila istarska Manntra. Prvi hrvatski bend koji je, nakon 30 godina, ostvario plasman na zvaničnoj top listi albuma u Nemačkoj, uvrstio je Beograd u svoju evropsku turneju.

„Trebalo nam je samo 10 godina da dođemo svirati u Beogradu“ kroz šalu je rekao pevač Marko Matijević Sekul, no dekada čekanja se isplatila - srpska pubika je od početka do kraja koncerta fantastično pratila Manntru, šaljući bendu neverovatnu energiju i pevajući u glas i stare i nove hitove. „Heathens“, „Morana“, „Yelena“ i „Tanz“ pokazali su zašto je Manntra jedan od najtraženijih live bendova u Evropi - moćan vokal, zarazni rifovi i eksplozivna ritam sekcija dovedeni su do savršenstva.

Manntra Foto: Ekatarina Frolova

Stilski veoma bliski Rammsteinu, s tekstovima pesama baziranim na istoriji, folkloru i mitologiji, momci iz Manntre mudro kombinuju numere na engleskom, nemačkom i maternjem jeziku. No, Sekul je bio zatečen činjenicom da naša publika zna tekstove pesama „Mornar“, „Lipa“, „Kiša“ i „Naranča“, što dokazuje da ih dosta fanova prati još od samih početaka, kada su pevali isključivo na hrvatskom jeziku.

„Kako ste bučni!“ oduševljeno je konstatovao Marko „Luđaci!“ Ceo bend nije krio zadovoljstvo što njihov prvi srpski koncert prolazi u sjajnom raspoloženju i fantastičnoj sinergiji s publikom - od surfinga Barren Kinga na dasci kroz masu tokom istoimene numere do mega hita „Ori Ori“ i bisa koji je sadržao čak šest pesama, nastup ni u jednom trenutku nije gubio na dinamici - jer (po rečima gitariste Doriana Pavlovića) „što publika više luduje, to se mi više bacamo“.

„Hvala vam Beograde, nadamo se da se vidimo opet!“ poručili su članovi Manntre, koji su nakon koncerta nastavili druženje sa fanovima, fotkajući se i dajući autograme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA