≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Poznate sve numere predstojećeg jedinstvenog spektakla, Diznijevog koncerta: Čarobna muzika iz filmova

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 3 min.

U mts Dvorani je održana konferencija za medije povodom predstojećeg Diznijevog koncerta, poznatog pod nazivom "Dizni koncert: Čarobna muzika iz filmova" koji će se u Velikoj sali mts Dvorani održati 12. maja, u dva najavljena termina (16:30h i 19:30h). Prvi put za javnost objavljena je kompletna lista numera

  • 0

Na bini Velike sale mts Dvorane u nedelju 12. maja održaće se jedinstveni muzički događaj u prestinici.

Sa repertoarom od 34 najpoznatijih numere iz animacija velikog filmskog studija, Dizni koncert svečano će započeti instrumentalnom deonicom i melodijom iz prve i najstarije Diznijeve animacije "Snežana i sedam patuljaka"

U mts Dvorani je održana konferencija za medije povodom predstojećeg Diznijevog koncerta, poznatog pod nazivom "Dizni koncert: Čarobna muzika iz filmova" koji će se u Velikoj sali mts Dvorani održati 12. maja, u dva najavljena termina (16:30h i 19:30h). Prvi put za javnost objavljena je kompletna lista numera.

Koncert će svečano biti otvoren instrumetalnom deonicom simfonijskog orkestra Vojvodine, a pod dirigentskom palicom maestra Mikice Jevtića, melodijom iz najstarije Diznijeve animacije Snežana i sedam patuljaka koja je nastala još davne 1937. godine, dok će se dvočasovna muzička magija završiti Diznijevom himnom "Želju kad pod zvezdom sniš" (When you Wish upon a star).

Te spektakularne večeri, drugog vikenda u maju, izvodiće se numere iz isključivo Diznijevih animacija, na srspskom jezikum a neke od njih se sa velikom željom iščekuju jer će se po prvi put i čuti. Tako je reč i o pesmi dobre Vile iz crtanog filma Pepeljuga "Bibidi bobidi bu", a koju će izvoditi naša glumica Gorica Popović.

Nizaće se i prepoznatljive melodije iz Zaleđenog kraljevstva "Sad je kraj", "Pokaži se", dok će pesma "Životni krug" iz voljene animacije Kralj lavova biti po prvi put izvedena i kao jednu od najzahtevnijih melodija pred publiku će je doneti kvartet : Dušan Svilar, Milan Antonić, Zejna i Zoe Kida.

Na Diznijevom koncertu naći če se i numera koju mnogi pamte još iz detinjstva, "Under the See" ili u prevod "Pod morem tim" najprepoznatljiviju iz animacije Mala sirena.

Da je reč o zabavnom, ali i izuzetno zahtevnom projektu koji podrayumeva velike pripreme i probe izvođača i celog ansambla govorili su neki od prisutih glumacia i muzičara, među gore navedenih bili su i Marko Luis, Stefan Zdravković Princ, a glumica Jelena Gavrilović prepozantljiva kao Elza iz Zaleđenom Kraljevstvu, ističe da je čast da se, kao i prošle godine kada je Dizni i Beogradskim koncertom obeležavao 100 godina svog postojanja, nađe u društvu ovakve ekipe

"Ovo je najbolje što Beograd sada ima u muzičkom svetu. Očekujem da će koncerti doživeti nove reprize."

Pevačica Zejna i tokom ovog koncerta biće u ulozi čuvene Ursule iz sad već i igranog filma Male sirene, a pevačica Zoe Kida prvi put kao deo tima donosi solo izvedbu, tumačiće Vajanu.

"Veliki sam fan od malena Diznijevih filmova. To je nešto uz šta sam ja rasla."

Nevena Božović kaže da mnoge prisutne kolege nemaju mogućnost da sarađuju zajedno, te da je ovo jedinstvema prilika, a Marko Luis potvrđuje da će biti Skar, poznati lik iz Kralja Lavova, crtani koji je, dok je svojevremeno živeo u Nemačkoj pogledao jedanaest ipo puta.

Svi su zaključili da se raduju predstojećem koncertu i da će publika, a najviše mlađe generacije posebno uživati u jedinstvenom galsovnom spektaklu koji sleduje 12. maja. Od Milana Antonića čućemo i izvođenje dela pesme iz Kralja lavova na Svahili jeziku.

Konceferenciju možete pogledati na snimku na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA