Vreme čitanja: oko 2 min.

Hitovi Depeche mode, Duran Duran, Bouvija u mts Dvorani: "Gifts and Roses Symphonic show of 80's" 30. maja

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj poseban projekat nastaje sa željom da se mnoga popularna muzička dela 80-ih godina upakuju u novo ruho današnje bogate i raskošne produkcije

  • 1
Gifts and Roses Symphonic show of 80's Foto: mts Dvorana promo

Kao rezultat jedinstvene saradnje i sinergije vrlo prepoznatljivog i jedinstvenog benda „GIFT“ i simfonijskog pop-rock orkestra „Strings ’n’ roses“ koji čine istaknuti muzičari Beogradske filharmonije, 30. maja prvi put u mts Dvorani, biće održan koncert pod nazivom „ GIFTS AND ROSES, SYMPHONIC SHOW OF 80`s”. Karte se već od danas mogu kupiti na mtsdvorana.rs i blagajni mts Dvorane.

Ovaj poseban projekat nastaje sa željom da se mnoga popularna muzička dela 80-ih godina upakuju u novo ruho današnje bogate i raskošne produkcije. Realizuje se pod producentskom rukom Predraga Cvetkovića (Rock Opera, Disco Opera), koji donosi ove čuvene hitove u svežim i obogaćenim simfonijskim aranžmanima violončeliste Dejana Timotijevića, koji je i sam član Beogradske filharmonije. Timotijević je za vreme svoje dugogodisnje karijere sarađivao sa čuvenim umetnicima kako iz sveta klasične muzike ( Zubin Mehta, Ivo Pogorelic, Monserat Kabalje i mnogi mnogi drugi ) tako i dugogodišnji saradnik mnogih stranih i domaćih pop-rock izvodjaca ( Joe Zavinul, Sting, Andrea Bočelli, a sa ovih prostora, umetnici kao što su Bajaga, Zdravko Čolić, Marija Šerifović, Sergej Ćetković, Zeljko Vasić, Z. Joksimović)

Na već izuzetne i atraktivne nastupe benda „GIFT“, koji svoju dugogodišnju umetničku karijeru zasniva na izvanrednom izvodjenju najvećih hitova osamdesetih godina prošlog veka, dodati su aranžmani raspisani za Simfonijski orkestar, što celom muzičkom doživljaju daje totalno novu dimenziju kroz „live“ izvođenje, savremenu zvučnu i vizuelnu produkciju, sa 30 do 40 izvodjača na sceni, što garantuje da posetilac ovog dogadjaja najmanje ne može ostati ravnodušan.

Neki od hitova bendova kao što su Duran Duran, Depeche mode, Simple minds, David Bowie koji su u svoje vreme snimani u uslovima sa tadašnjom tehnologijom, u izvodjenju koje vam priređuju „GIFT“ i „Strings ’n’ roses“ počinju da zvuče vanvremenski, čime definitivno potvrdjuju pečat „evergreen“ hita u muzičkoj istoriji planete.

Svojim prisustvom na ovom događaju, publika će moći da oseti bogatu energiju koja dolazi sa bine, koja će, nostalgičare posebno, odvesti u neka stara dobra vremena ili u neku vrstu ushićenja ponovnog muzičkog rođenja koje stvara potrebu da se obriše prašina sa nekih strih ploča i kaseta i da im se podari novi život.

Muzika osamdesetih godina prošlog veka, gledajući iz vizure pop kulture, ostavila je nemerljiv uticaj na mnoge generacije, a na način da vlada mišljenje da su autori i izvodjači u toga vremena davali jednu posebnu emociju svojim delima, koja je bila odraz načina života tih vremena, pojave novih tehnologija, kreativnog uma oslobodjenog inhibicijama bilo koje vrste i jednog pozitivnog pogleda na budućnost. Tako nastaju mnoga legendarna muzička dela svih muzičkih žanrova, a posebno u jako komercijalnom pop maniru, zvuka obojenog elektronskim instrumentima, sasvim novog za to vreme.

KUPOVINA KARATA ZA KONCERT NA MTSDVORANA.RS I BLAGAJNI MTS DVORANE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fenix

    19. april 2024 | 19:07

    Fenomenalno !! Cuo sam ih vec, fenomenalna svirka i dozivljaj !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA