Vreme čitanja: oko 2 min.

Konstrakta i Zemlja Gruva 31. maja u Pančevu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Konstraktin koncert je deo muzičkog programa prvog izdanja No Panels konferencije, koja će biti održana od 30. maja do 1. juna na nekoliko lokacija u Pančevu

  • 1
Belgrade Beer Fest, finale Foto: Mateja Stanisavljević/ATAImages

Konstrakta, omiljena umetnica regiona i naša predstavnica na Pesmi Evrovizije 2022, nastupiće sa svojim matičnim bendom Zemlja Gruva u petak, 31. maja, od 20 časova, u Kulturnom centru Pančeva.

Konstraktin koncert je deo muzičkog programa prvog izdanja No Panels konferencije, koja će biti održana od 30. maja do 1. juna na nekoliko lokacija u Pančevu.

Ograničen kontingent ulaznica je u prodaji po promo ceni od 2100 dinara na prodajnom mestu Tiket Kluba u Pančevu, prodajnim mestima Ticket Visiona i online na tickets.rs.

Najveću pažnju domaće, ali i evropske javnosti, Konstrakta je privukla pesmom „In Corpore Sano“, kojom je predstavljala Srbiju na Pesmi Evrovizije 2022. u Torinu. Ovaj nastup doneo joj je visoko, peto mesto i neverovatnu popularnost.

Na Pesmi Evrovizije je osvojila nagradu Marcel Bezansson za najbolji umetnički nastup, kao i još dva priznanja – za najbolji tekst i za najinovativniji scenski nastup. Pored toga, Radio Beograd ju je izabrao za jednog od predstavnika na festivalu Eurosonic u Holandiji.

Na ovogodišnjem takmičenju Pesma za Evroviziju plasirala se u finale numerom „Novo, bolje“ i autentičnim scenskim nastupom. Konstrakta je ponovo očarala publiku i potvrdila svoj status muzičkog fenomena i jedne od naših najupečatljivijih umetnica koja je osvojila region i Evropu.

Nakon velike popularnosti hita „In Corpore Sano“, usledio je još jedan triptih – „Evo, obećavam“, uz pratnju uzbudljivog muzičkog videa koji na kreativan i promišljen način prikazuje teme o kojima govori lirika, snimljen kao omnibus tri priče – „Depresivna sam“, „Anksiozan sam“ i „Obećaj mi“.

Sa slovenačkim muzičarem Magnificom udružila je snage na numeri „Put“, koja je rađena specijalno za film Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule – lančana reakcija“.

Krajem prošle godine, zajedno sa Zemljom gruva, objavila je singl „O, klasje moje“ po čuvenom tekstu pesnika Alekse Šantića, koja je sastavni deo novog serijala redakcije školskog programa RTS-a „Lektizer“.

Konstrakta je na muzičkoj sceni već 20 godina. Od samih početaka poznata je kao vokal benda Zemlja gruva, a pre pet godina je započela solo karijeru singlom „Žvake“, nakon čega je usledila i pesma „Neam šamana“.

Nova muzička konferencija pod nazivom No Panels Conference biće održana od 30. maja do 1. juna u Pančevu. Reč je o muzičko edukativnoj platformi koja za cilj ima obrazovanje muzičkih profesionalaca, muzičara i učenika i studenata muzike. Konferenciju organizuju izdavačka i menadžment kuća Kontra Rights iz Pančeva, udruženje Sinhro i izdavačka kuća i muzički studio Krokodil, uz podršku platforme Srbija stvara muziku (Serbia Creates Music).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA