Vreme čitanja: oko 2 min.

Beogradski dani porodice: Tradicionalna i rok pesma na jednom mestu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predstaviće nam se preko 15 učenica sa srpskim vokalnim repertoarom sa prostora cele Srbije

  • 0
Koncert Foto: Pixabay

U okviru manifestacije „Beogradski dani porodice“ u nedelju 12. maja 2024. godine godine od 13 i 16 časova učenice Odseka za srpsko tradicionalno pevanje i rok-bendovi „Čudna šuma“ i „Detektori muzike“ Osnovne muzičke škole „Nevena Popović“ iz Grocke održaće koncert na centralnoj bini na Trgu republike u Beogradu.

Predstaviće nam se preko 15 učenica sa srpskim vokalnim repertoarom sa prostora cele Srbije, ali i šire sa prostora gde živi srpski narod. Muzički pratnju, kao i podršku na sceni daće nastavnici škole koji se uvek nesebično daju i zajedno sa decom rade na očuvanju pravih kulturnih, socijalnih, ali i porodičnih vrednosti.

Zatim, u 16 časova na scenu stupaju bendovi dečaka i devojčica koji će nas podsetiti na popularnu jugoslovensku i srpsku rok scenu - od Bajage i instruktora, Vlade Divljana, Električnog orgazma, Discipline kičme, Partibrejkersa, Oktobra 1864, Kerbera i Van Goga do grupe Metak, Ju grupe, Smaka, Kuguarsa i Dece loših muzičara. Naravno, imaćemo priliku da zajedno uživamo i u njihovim autorskim pesmama.

Odsek za srpsko tradicionalno pevanje: U cilju očuvanja i popularizovanja tradicionalne muzike, naročito vokalne prakse u svim njenim pojavnim vidovima, učenice Odseka za srpsko tradicionalno pevanje svojim angažovanjem i zalaganjem česti su gosti različitih manifestacija i događaja kako na lokalnom, tako i na najvišem nivou. Takođe, od prvog dana postojanja Odseka učenici rado učestvuju na takmičenjima srpske pesme, tako da se škola može pohvaliti brojnim nagradama na različitim takmičenjima.

Rok bendovi škole: Đački bendovi izvode domaću rok muziku, stvaraju i sopstvene numere, a autori su i pesme „Davalac krvi“ za Crveni krst Beograda. Poznati su po svojim humanitarnim koncertima, muzičkim radionicama za drugare na bolničkom lečenju, nastupima na BgInvaziji, „Ulici otvorenog srca“, „Svetskom danu deteta“ i mnogim drugim manifestacijama i akcijama.

Beogradski dani porodice – Manifestacija koja drugu godinu za redom promoviše jedinstvo porodice, našu tradiciju, kulturu, umetnost i istoriju ove godine održava se u trajanju od 15. aprila do 15. juna, a mi vas očekujemo u nedelju, 12. maja u 13 i 16 časova, na Trgu republike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA