Vreme čitanja: oko 1 min.

Kubanska džez pijanistkinja Marijali Pačeko nastupa 1. juna u Kolarcu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova sjajna pijanistkinja dolazi u Srbiju u okviru evropske turneje "Mari en Mayo" tokom koje će gostovati i u Austriji, Italiji i Španiji

  • 0
Muzika Foto-ilustracija: Pixabay

Kubanska džez pijanistkinja i kompozitorka Marijali Pačeko (Marialy Pacheco) 1. juna u 20 časova premijerno nastupa u Beogradu, u okviru Kolarčevog ciklusa Artist Lounge.

Ova sjajna pijanistkinja dolazi u Srbiju u okviru evropske turneje "Mari en Mayo" tokom koje će gostovati i u Austriji, Italiji i Španiji.

Rođena 1983. godine u Havani u porodici muzičara, Marijali veoma rano počinje da svira klavir. Završava konzervatorijum sa 19 godina, a potom studira i kompoziciju.

Od 2004. živi u Nemačkoj gde gradi međunarodnu karijeru, nastupajući kao solista ili sa svojim triom. Marijali je 2012. postala prva žena laureat pijanističkog takmičenja na Džez festivalu u Montreu.

Trenutno živi u Brizbejnu.

Njena muzika predstavlja izuzetan spoj kubanske tradicije, džeza i klasične muzike.

Ona oživljava klavir zahvaljujući velikom talentu za istančanu improvizaciju.

Marijalini nastupi ostavljaju bez daha.

Sjajna umetnost, jedinstven stil i magično izvođenje, neki su od komentara nakon njenih koncerata.

Kubanska umetnica nastupa u okviru projekta Artist Lounge, ciklusa koncerata u Foajeu Kolarca, između stubova, koji je usmeren na savremene muzičke žanrove, namenjene ljubiteljima i poznavaocima muzičke umetnosti, redovnoj koncertnoj publici, kao i profesionalnim muzičarima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA