Vreme čitanja: oko 1 min.

Koncertima brazilskih muzičara braće i sestre Asad u Kolarcu počeo 25. Guitar Art Festival

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Kolarcu je najpre nastupio jedan od najcenjenijih klasičnih gitarskih dua današnjice Serđo i Odair Asad, koji je postavio nove standarde gitarske inovacije, inventivnosti i izraza

  • 0

Koncertima brazilskih muzičara, braće Serđa i Odaira Asada (Assad) i njihove sestre Badi Asad u Kolarčevoj zadužbini počeo je 25. Gitar (Guitar) Art Festival.

U Kolarcu je najpre nastupio jedan od najcenjenijih klasičnih gitarskih dua današnjice Serđo i Odair Asad, koji je postavio nove standarde gitarske inovacije, inventivnosti i izraza.

Veština zajedničkog sviranja braće Asad proizlazi iz kombinacije porodične tradicije bogate brazilskom muzikom i studija gitare kod Monine Tavore (1921-2011), učenice Andreasa Segovije.

Njihova virtuoznost inspirisala je različite kompozitore da pišu za njih, uključujući Astora Pjacolu, Terija Rajlija, Edina Kriegera, Dušana Bogdanovića i druge.

Tako je bilo i večeras kada je muziciranje brazilskih umetnika insprisalo publiku u Kolarcu na ovacije.

Usledio je koncert pevačice i gitaristkinje Badi Asad, koja je zahvaljujući svojoj svestranosti stekla reputaciju jedne od najdinamičnijih umetnica svoje generacije.

Badi Asad iza sebe ima 20 albuma objavljenih širom sveta i nastupe u više od 40 zemalja, a njen "Wonderland“ iz 2006. godine BBC je ocenio kao jedan od 100 najboljih albuma te godine.

Magazin Gitar plejer (Guitar Player) je Badi Asad izdvojio kao gitaristkinju koja će uneti revoluciju u svet muzike.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA