Vreme čitanja: oko 1 min.

Dejan Cukić: "Koncert za hiljadu gitara" je genijalna ideja

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz GAF-a su saopštili da je cilj "Koncerta za rekord" da se postavi prvi nacionalni gitarski rekord, koji će svake naredne godine da se uvećava, a na učešće su pozivani svi gitaristi koji znaju osnovne akorde i od sedam do 77 godina

  • 0
Bilja Krstić promovisala novi album "Biljur" Foto: Marija Mlađen/ATAImages

Pevač Dejan Cukić ocenio je kao genijalnom ideju da bude održan "Koncert za rekord" na kome će nastupiti gitaristi na Trgu republike 19. maja (13:00) u okviru Gitar (Guitar) art festivala.

Cukić je rekao Tanjugu da na koncertu očekuje pre svega klince koji uče gitaru, i njihove roditelje, koji će nastupiti uz podršku profesionalnih muzičara.

Iz GAF-a su saopštili da je cilj "Koncerta za rekord" da se postavi prvi nacionalni gitarski rekord, koji će svake naredne godine da se uvećava, a na učešće su pozivani svi gitaristi koji znaju osnovne akorde i od sedam do 77 godina.

Kako je najavljeno, sa velike bine na Trgu Republike podršku za svaku pesmu daće specijalni gosti poznati bendovi i gitaristi, među kojima su Cukić, Yu grupa, Kiki Lesendrić i Piloti, Srđan Gojković Gile, Bojana Stamenov i drugi.

"To je lepa ideja. Pričaju mi drugari koji drže časove gitare da dođe dete, dovede ga roditelj, pa kaže: 'Čekaj možda ću i ja da naučim'. Pa onda uče zajedno. Dovodu i dede unuke", naveo je Cukić.

Prema njegovim rečima, koncert će biti u prvom redu divna uspomena najmlađima i povod da nastave da se sa entuzijazmom bave muzikom.

"Muzika pruža neverovatnu emociju, kanal u duši čoveka za komunikaciju sa svetom oko sebe. I ulepšava život, onima koji slušaju, ali pre svega onima koji se daju kroz muziku", naveo je Cukić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA