Vreme čitanja: oko 2 min.

Veče tradicije i emocija: Sestre Gobović oduševile Beograd u prepunoj mts Dvorani

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koncert je započeo emotivnom izvedbom pesme “Srbija,” kada je na sceni učestvovalo čak 150 izvođača,čineći prizor koji je oduzimao dah

  • 0
Veče tradicije i emocija, sestre Gobović oduševile Beograd u prepunoj mts Dvorani Foto: Aleksandar Janjanin

Sestre Gobović večeras su održale spektakularan koncert pod sloganom "Lepota je u tradiciji" i oduševile publiku u prepunoj mts Dvorani, pružajući nezaboravno putovanje kroz srpsku muzičku baštinu.

Marina i Marija Gobović, interpretatorke tradicionalne izvorne muzike, održale su spektakularni koncert, gde je publika uživala i svaku pesmu pozdravljala gromoglasnim aplauzom. Njihov performans dodatno je obogatio Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”, kao i dečiji hor “Slavujčići”, kojim sestre rukovode pri Hramu Svetog Save, a spektakl su upotpunili specijalni gosti – Frajle, Renato Henc i Tijana Rajković. Njihova zajednička energija, donela je posebnu emociju u ovoj izuzetnoj magičnoj noći.

Koncert je započeo emotivnom izvedbom pesme “Srbija,” kada je na sceni učestvovalo čak 150 izvođača,čineći prizor koji je oduzimao dah.

Tokom koncerta, Sestre Gobović su publici premijerno predstavile dve nove pesme, koje će tek odjeknuti u široj javnosti. Publika je sa oduševljenjem prihvatila nove melodije i reči, nagovestivši da će ove pesme postati veliki hitovi.

Vrhunac večeri nastupio je kada su se svi izvođači pridružili Sestrama Gobović na sceni za zajednički bis sa pesmom "Hoću da pevam." Uz prskalice i svetlosne efekte, cela dvorana se podigla i zaplesala uz taktove ove pesme, koji će ostati urezan u sećanju svih prisutnih!

Koncert je privukao veliki broj ljubitelja muzike, ali i mnoge ugledne zvanice iz političkog i javnog života. Ispred Srpske Pravoslavne Crkve prisustvovao je đakon Nikolaj Vuković, Ministarka za brigu o porodici i demografiju, g-đa Milica Đurđević Stamenkovski, ispred Ministarstva kulture Lav Pajkić, Dr Vladimir Božović ispred Generalnog konzulata Republike Srbije u Njujorku. Iz sveta muzike, prisustvovale su Ana Bekuta i Snežana Đurišić, kao i operska diva Ljubica Vraneš. Takođe prisustvovali su Simonida Milojković, spisateljica, Olivera Perkovski, voditeljka, kao i mnogi druge ličnosti javnog, umetničkog i kulturnog života.

Sestre su tokom cele večeri plenile, kako svojim glasom, tako i izgledom, u haljinama modnog ateljea “Čarolija”

Ova noć bila je pravo slavlje srpske kulture i tradicije. Sestre Gobović su svojim neumornim radom i neiscrpnom energijom još jednom pokazale koliko je važna i vredna srpska tradicionalna muzika. "Ovim koncertom obeležavamo 20 godina našeg rada za očuvanje tradicionalne izvorne muzike. Nove pesme koje komponujemo su u duhu tradicije, jer smatramo: LEPOTA JE U TRADICIJI", rekle su sestre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA