Vreme čitanja: oko 1 min.

Blokbasteri klasike na filharmonijski način

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Violinista Danijel Rouland izvodi novu verziju Vivaldijevih Godišnjih doba, a na programu je još jedan klasični hit – Dvoržakove Slovenske igre

  • 0
Danijel Rajskin Foto: Marko Đoković

Beogradska filharmonija izvodi “blokbastere” klasične muzike, zajedno sa dirigentom Danijelom Rajskinom, u petak 24. maja (Kolarac, 20č). Violinista Danijel Rouland izvodi novu verziju Vivaldijevih Godišnjih doba, a na programu je još jedan klasični hit – Dvoržakove Slovenske igre.

Kolika je snaga Vivaldijevog remek-dela, govori i ostvarenje savremenog kompozitora Maksa Rihtera, pod nazivom “Rekomponovana Godišnja doba”. Spajajući vekove i epohe, nekoliko vekova kasnije, delo je dobilo novi život u postmodernom i minimalističkom ruhu. Uz violinistu Danijela Roulanda to će biti pravi rokenrol na filharmonijski način. Danijel se uspešno etablirao na međunarodnoj sceni kao izuzetno svestran, harizmatičan i avanturistički izvođač sa širokim repertoarom, a za njega svetska kritika kaže: “Danas, kada je teško istaći se u izobilju posebnosti zvukova najboljih violinista, sa sigurnošću se može reći da niko ne zvuči kao Rouland”.

Danijel Rouland Foto: Marco Borggreve

Pod palicom stalnog gostujućeg dirigenta, Danijela Rajskina, koncert kruniše jedno od najpopularnijih ostvarenja klasične muzike. Ceo opus 46 Slovenskih igara Antonjina Dvoržaka, biće živopisni skup igračkih komada koji su svojevremeno odlično pozicionarali kompozitora i doneli mu međunarodnu reputaciju. Da su i danas jedno od njegovih najpoznatijih ostvarenja, svedoči podatak da je filharmonijski koncert u petak rasprodat, ali će ulaznice za stajanje biti dostupne sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19č na blagajni Kolarca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA