Vreme čitanja: oko 1 min.

Toni Montano je imao bogatu diskografiju: Podsetimo se njegovih čuvenih pesama

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ostavio je trag čuveni roker

  • 0

Velibor Bora Miljković, poznatiji kao Toni Montano, je preminuo, a tokom svog života je snimio brojne pesme koje su ostale upamćenje. U njegovu čast prisetićemo se nekih.

Koja vam je omiljena?

Toni Montano - "10 Godina":

Toni Montano - "Neću Da Budem Šljam":

Toni Montano - "Ćerkica":

Toni Montano - "Devojke su uvek krive za sve":

Toni Montano - "Zvižduk u osam":

Toni Montano - "Bilo jednom u Beogradu":

Toni Montano - "Frigidna":

Toni Montano - "Perač prozora":

Biografija Tonija Montana

Velibor Bora Miljković je započeo karijeru kao pevač u pank rok bendu Radost Evrope, koji je formiran 1979. godine. Kroz bend je prošao veliki broj muzičara, uključujući Dimeta Todorova koji je kasnije bio član Partibrejkersa i Slobodana Loku Neškovića koji je kasnio bio član benda Urbana gerila. Grupa je prestala sa radom 1985. godine, a deo materijala našao se na Miljkovićevom debitantskom albumu, koji je počeo solu karijeru nakon raspuštanja benda.

Bend je prestao sa radom 1985. godine, a deo materijala našao se na Miljkovićevom debitantskom albumu, koji je počeo solu karijeru nakon raspuštanja benda. Nakon rasformiranja benda Radost Evrope, Miljković je sam sebi dao nadimak Toni Montano, po glavnom akteru iz čuvenog filma "Lice sa ožiljkom". Prvi album pod imenom "Toni Montano" izbacio je 1986. godine.

Tokom karijere je objavio veliki broj studijskih albuma, i to: "Toni Montano" (1986), "Talični Tom je mrtav" (1987), "Lovac na novac" (1991), "Bilo jednom u Beogradu" (1994), "Najbolje od najboljeg" 1991 - 1995. (1995), "Moja žena fudbal ne voli! (Zašto?)" (1997), "Srećan rođendan" (1999).

Pojavio se u srpskim filmovima "Davitelj protiv davitelja" (1984) i "Brod plovi za Šangaj" (1991).

(Telegrafrs/izvor: Wikipedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA