≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pučinijevi "Boemi" osvojili Beograd: Aida, Paula, Željko i Mateo briljirali na sceni "Opere na vodi"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Impresivno je bilo na platou Geozavoda

  • 8
Opera na vodi Foto: Mileta Mirčetić

Prvi dan petog izdanja "Opere na vodi" uspešno je okončan. Publika je mogla da uživa u operskoj predstavi "Boemi" Đakoma Pučinija.

Scenografija je bila sjajna, a umetnici su briljirali na sceni.

U prvom delu svoje umeće su pokazali naš bariton Željko Lučić u ulozi Marčela, tenor Mateo Roma u ulozi Rodolfa, i bas-bariton Aleksandar Stamatović, prvak Beogradske opere, u ulozi Kolina.

U drugom činu uživali smo u bravurama svetske dive Aide Garifuline, koja se odlično snašla u ulozi Mimi. Ruska primadona je sjajno funkcionisala na sceni sa Mateom Romom, s kojim je imala najviše scena.

U trećem činu imali smo priliku da se upoznamo sa sopranom Paulom Iancic, kojoj je odlično legla uloga Mizete.

Treba pohvaliti i ostatak umetnika koji su delili scene sa Aidom, Paulom, Željkom i Mateom, a svi oni su funkcionisali fenomenalno.

Ansambl solista, Hor i Orkestar Rumunske nacionalne opere iz Temišvara, Evropske prestonice kulture 2023. godine, sjajno su obavili svoj posao uz maestra Dejana Savića.

Na kraju spektakla, publika je gromoglasnim aplauzom nagradila sve učesnike.

Podsetimo, u subotu je drugi dan "Opere na vodi", gde će biti izvedena filmska muzika iz holivudskih blokbastera. Dirigovaće maestro Srboljub Dinić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bob Travica

    9. septembar 2023 | 09:58

    Predstava opere "Boemi" 8.9.2023. u Geozavodu pružila je solidan umetnički nivo i totalno diletantsku organizaciju - početak kasnio 35 min., preduge pauze, nepostojanje WC-a osim za VIP deo publike, cirkuska sedišta od građevinskih skela, skučenu binu kao u seoskim domovima kulture... Polovina publike je otišla posle drugog čina jer je već prošlo 23h ili što nisu znali nastavlja li se predstava (najavljivač zatajio). Ušas i sramota!

  • Zoran

    9. septembar 2023 | 12:43

    Možda je nešto "bilo impresivno" po recima novinara, ali to svakako nije bilo vezano za operu i opersko izvodjenje. Mikrofini, ozvučenje kao za rok koncert, haos oko ulaženja i izlaženja, kašnjenje, publika koja nema puno respekta za ovu umetnost... Najviše mi je žao velike Garifuline što je učestvovala u ovoj igrariji od predstave - pevala je profesionalno iako bez ikakve inspiracije. Rodolfo tanak i neubedljiv, naš divni Željko se trudio u ulozi koju je davno prevazišao. Najvrednije je zapravo bilo čuti Paulu Iancic - rumunsku sopranistkinju koja zaslužuje veliku svetsku karijeru (a nema je, zašto?). Paula je "steal the show". Brava!

  • Sonja

    9. septembar 2023 | 01:23

    Boemi su lepa opera ali zaista nista posebno ... posebno Aida ... hor los , Zeljko na zalasku karijere ali je bio ok , tenor jos uvek mora da stice iskustvo , Mizeta prosek, ostali glasovi sklepani maestro dekoncentrisan bez izradjenosti notnog materijala i prilicno povrsno. Sledeci put neka bude atraktivnija opera i zaista "zestoki "pevaci i "predaniji" maestro. Pohvale za organizatore i publiku i za odabir da bude opera na vodi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA