≫ 

Nova operska scena u Beogradu: "Don Đovani" u Vuku

U želji da proširi i osnaži svoju programsku delatnost, uvođenjem novih oblika izvođačko-scenskih praksi, u UK “Vuk Stefanović Karadžić” u subotu, 23. februara svečano će biti otvorena nova operska scena u Beogradu izvođenjem opere “Don Đovani” sa specijalnim gostima iz Kine

  • 1
Foto: Promo

Opera “Don Đovani“ u Režiji Aleksandara Nikolića i koreografiji Aleksandra Ilića, a pod dirigentskom palicom Aleksandara Saše Spasića biće izvedena 23. i 26. februara ove godine na sceni “Aleksandar Popović” Ustanove kulture “Vuk Stefanović Кaradžić “ s početkom u 20.00 časova.

Internacionalni ansambl mladih izvođača spaja umetnike iz Pekinga, Bostona i Beograda i zamišljen je kao most koji spaja Istok, Zapad i Balkan kroz kolosalno Mocartovo delo „Don Đovani“ koje svojom klasičnošću pripada svim prostorima, epohama i civilizacijama. Priča o legendarnom zavodniku u interpretaciji Nikolića i Ilića je ispričana savremnim jezikom punim strasti, aluzija, ali i drskog humora i kritike licemerja. Don Đovani Nikolića-Ilića je libertin, ali šarmantan, duhovit i provokativan.

Brojna publika je prošlog jula u Кombak dvorani velikim apluzom nagradila originalnu postavku opere u kojoj su domaće operske zvezde (Jasmina Trumbetaš Petrović, Vladimir Andrić, Dragoljub Bajić… ) i gosti iz Кine (Vanđe Žang, Žen Žen…) tumačile glavne uloge pod dirigentskom palicom dirigenta Metropoliten opere Georga Buhaltera. Ovog puta u produkciji GIPAC nastupiće internacionalni studenti Jiongtao Li, Šua Li (Donna Anna), Jianfei Ren (Donna Elvira), Mina Gligorić, Vladimir Andrić, Miroslav Markoski, Stefan Karanac, Željko Andrić…

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    25. februar 2019 | 18:53

    Odlično. Beograd je uvek bio i biće spona između Istoka i Zapada i obrnuto. Najbolje je kulturom hraniti život te spone.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA