Martovska gostovanja Zvezdara teatra

Ovog meseca predstave Zvezdara teatra gostuju na brojnim domaćim, ali i inostranim scenama

Voz, Zvezdara teatar
Foto: Matija Jovanović

Ekipa predstave „Kumovi“, koju čine Dragan Petrović Pele, Danica Maksimović, Branimir Brstina, Milica Mihajlović i Radoslav Milenković, putuje u Novi Sad. Gostovanje je zakazano za 5. mart u „Pozorištu mladih“. Predstava „Kumovi“ rađena je po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića.

Hipnoza jedne ljubavi“, jedna od vodećih komedija Zvezdara teatra, gostovaće u Cirihu, u Švajcarskoj. Zbog velikog interesovanja zakazana su dva izvođenja predstave 8. i 9. marta. Predstava je rađena po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića. Jedna od tema prisutna u komadu je odlazak iz Srbije, početak novog života negde daleko, pa će publika iz Ciriha i na taj način moći da se poveže sa ovom bajkovitom pričom o ljubavi. Ova predstava će gostovati i u Novom Sadu 17. marta.

Predstava „Bajka o pozorištu“ gostuje 20. marta u Centru za kulturu Lazarevac. Nastao po tekstu Vladimira Đurđevića u režiji Marka Misirače, komad donosi priču o položaju kulture u društvu. Predstava preispituje šta je za nas pozorište, koliko vredi i na koji način u današnje vreme može da opstane. Uloge tumače Tihomir Stanić, Branislav Zeremski, Miodrag Krstović, Vesna Stanković, Petar Strugar / Stefan Radonjić, Iskra Brajović i Snežana Savić.
Krajem meseca predstave Zvezdara teatra biće deo značajnih pozorišnih festivala. „Generalna proba samoubistva“, po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića, 25. marta otvara pozorišni festival „Dani komedije“ u Bijeljini. Ovaj festival održava se 18. put ove godine i tokom šest dana trajanja festivala publici će se svako veče predstaviti po jedna pozorišna trupa iz Srbije i Republike Srpske. U komadu „Generalna proba samoubista“ igraju Branislav Lečić, Branimir Brstina, Igor Đorđević i Dubravka Kovjanić.

Foto: Nikola Vukelić

Na 48. Pozorišnom festivalu najboljih komediografskih ostvarenja Srbije „Dani komedije“ u Jagodini, predstava Zvezdara teatra „Ljubav u Savamali“ nastupiće 26. marta. „Dani komedije“ su jedan od najznačajnijih pozorišnih festivala u Srbiji. Na ovom festivalu koji će trajati od 20. do 27. marta, pozorišni stvaraoci mogu da osvoje neke od najprestižnijih nagrada, poput „Ćurana“ za glumačka ostvarenja, nagrade „Mija Aleksić“ za najbolju predstavu po oceni žirija i mnogih drugih.

Foto: Matija Jovanović

Predstava „Korešpodencija“ će učesvovati 27. marta na festivalu „Kovinski pozorišni susreti“ koji se ove godine održava 4. put. Likove pisca Borislava Pekića, u adaptaciji Borislava Mihajlovića Mihiza oživeli su glumci Branislav Lečić, Slavko Štimac, Anica Dobra, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković. Predstava, u režiji Gorčina Stojanovića, u Zvezdara teatru je premijerno izvedena 1. februara 2018. godine. Za nešto više od godinu dana osvojila je čak 16 nagrada na prestižnim pozorišnim festivalima.

Martovska gostovanja zaokružiće ekipa predstave „Voz“ koju čine Sergej Trifunović i Voja Brajović. Oni 30. marta gostuju u Oslu, a dan pre u Geteborgu.

(Telegraf.rs/ PR)

Tagovi: Bajka o pozorištu, gostovanja, Hipnoza jedne ljubavi, Korešpodencija, kumovi, Pozorište, Predstava, Zvezdara teatar

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

"Kosa": Mjuzikl koji je zauvek promenio pozorište (VIDEO)

Zbog bolesti Radmile Živković odloženo gostovanje Narodnog pozorišta u Zagrebu, prvo nakon 37 godina

Nenad Jezdić dobitnik nagrade "Miloš Žutić"

Premijera predstave "Moj Šekspir" i neki od najznačajnijih regionalnih glumaca na 6. Šekspir festivalu

Teatri iz Rusije i Slovenije gostuju u Ateljeu 212: Žestoka komedija 6. juna, a čuvena drama 7. juna

Direktorka Narodnog pozorišta: "Doajeni poput Uzunovića moraju biti poštovani"

Tanasije Uzunović govorio o navodnom napadu na balerinu: Pitao sam ih samo da smanje muziku, odgurnuo sam je, nisam je udario (VIDEO)

Zvezdara teatar: Počela prodaja ulaznica za poslednji mesec u sezoni

Tajna veza: Sećanje na Duška Trifunovića u Zvezdara teatru

Nagrade za predstavu "Osama - Kasaba u Njujorku" na festivalu u Prijedoru

Prodaja ulaznica za maj u Zvezdara teatru počinje danas (REPERTOAR)

Nagrada za Joakima Tasića na Festivalu "Pozorišno proleće" u Šapcu

Atelje 212 gostuje u Sankt Peterburgu u Dramskom teatru na Vasiljevskom

Nova premijera u VUKU: "Spojleri" Marije Ognjeve u režiji Isidore Goncić

Gostovanje predstave "Bliskost" u Zvezdara teatru

"Hipnoza jedne ljubavi" gostuje u Kanadi

Nagrade za "Generalnu probu samoubistva" na festivalu u Bijeljini

Atelje 212 jubilej: Pedeseto izvođenje predstave Dušana Kovačevića "Urnebesna tragedija"

Nagrade za predstavu "Ljubav u Savamali" na Festivalu Dani komedije u Jagodini

Održana premijera predstave "Feliks" u Zvezdara teatru

Veliki jubilej u Ateljeu 212: Ljubavno pismo - 25 godina igranja

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima