≫ 

Direktorka Narodnog pozorišta: "Doajeni poput Uzunovića moraju biti poštovani"

Uprava pozorišta je zabrinuta i učiniće sve da ova mesta svoj značaj, odgovornost i dostojanstvo ne izgube

  • 9

Uprava Narodnog pozorišta poručuje svima da doajeni kao što je glumac Tanasije Uzunović moraju biti poštovani kao dobro kome želimo da nas još dugo vodi kroz umetničke slobode, izjavila je direktorka Narodnog pozorišta Ivana Vujić na današnjoj konferenciji za medije.

Konferencija je inače bila posvećena premijeri baleta "Labudovo jezero" koja je zakazana za 2. jun na Velikoj sceni NP, ali je Vujićeva na kraju obraćanja novinarima iskoristila priliku da pročita saopštenje teatra u vezi sa incidentom koji se dogodio u Klubu NP 20. maja.

Ona je naglasila da je svaki prostor u Narodnom pozorištu, hodnik, stepenište, lift, pa i Klub mesto posvećeno umetničkoj igri.

- Uprava pozorišta je zabrinuta i učiniće sve da ova mesta svoj značaj, odgovornost i dostojanstvo ne izgube. Naše pozorište slavi 150 godina i mi odajemo poštovanje svim doajenima koji su godinama vredno i dostojanstveno davali dah ovom domu - rekla je Ivana Vujić.

Uzunović je 20. maja, kako su objavili neki beogradski mediji, došao u Klub posle predstave "Put u Damask” u kojoj je igrao te večeri, i smetala mu je nesnosna buka i slavlje koje je tamo vladalo.

- Bila je odlična predstava. Hteo sam da počastim. Bilo mi je žao. Nije prvi put da se to dešava u pozorištu. Ostalo je sve isto. Napravili su autobusku stanicu i splav. Zamolio sam kelnericu da se smiri. Došla je gazdarica pijana... ta balerina. Mojih kolega nije bilo mnogo i zamolio sam da smanje buku. Ovo je Narodno pozorište, nije splav i kafić - kazao je tada Uzunović i istakao da ga je balerina D. K, koja je zakupac Kluba, pljunula.

- Žena se navalila na mene i morao sam da je sklonim. Pljuvala mi je uvo. Samo sam je rukom sklonio i nije bilo govora o nekakvom šamaru. Na izlazu iz pozorišta me je čekala i psovala... Vikala je da će doći policija. Sačekao sam policiju u kafiću ''Teatro'', preko puta Narodnog pozorišta gde inače sede glumci. Dao sam policajcima svoje podatke i tako se sve završilo - kazao je Uzunović i dodao da je ćerka došla po njega i odvezla ga kući.

Uzunović je naglasio da se nova direktorka Narodnog pozorišta Ivana Vujić jako trudi da dovede u red funkcionisanje teatra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    31. maj 2019 | 15:16

    Nemamo odgovor. Ko je dozvolio, kada, po kakvom propisu da se u Narodnom pozoristu u Beogradu, ustanovi kulture od nacionalnog i istorijskog znacaja otvori kafana u kojoj se za vreme proba i predstava odrzavaju pijanke I lumperajke uz ponizavanja glumaca i ostalih zaposlenih? Da li neko zna?

  • Bravo

    31. maj 2019 | 14:22

    Bravo za direktorku to se od nje.i očekivala zato što je ona dama i vrstan intelektualac.Nadam se da ce uspeti po pitanju Narodnog pozorišta pošto je dugo vladalo bahaćenje prethodnika.

  • Marijana

    31. maj 2019 | 21:28

    Molim vas zašto se ne objavljuje ime balerina , već inicijali. Kenije ona maloletna, ima već dosta godina. Baletski umjetnici i stranci koji rade i domaći moraliziraj znati da je balet umetnost, a ne ludiranje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA