Anđelka Prpić nasmejala publiku do suza izvedbom "Šta me snađe": Otvoren 44. Festival monodrame

Ostale su još tri takmičarske večeri Festivala

  • 0

U Pozorištu lutaka Pinokio 27. juna svečano je, revijom kostima Aleksandre Pecić, a potom uručenjem Кljuča Zemuna glumici Elizabeti Đorevskoj, predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić otvorio 44. Međunarodni festival monodrame i pantomime.

- Gradska opština Zemun pokrovitelj je ovog u celom svetu poznatog Festivala. Već za koji dan otvorićemo i "Leto na Gardošu". Vodimo računa da približimo kulturne sadržaje svim građanima Zemuna, te je i ove godine otvoreno 'Кulturno leto Batajnica'. Sve to govori da smo na dobrom putu i da se trudimo da sve tradicionalne manifestacije održimo, podižući nivo i kvalitet programa, a istovremeno radimo na novim projektima i umetničkim sadržajima - rekao je Matić i Кljuč Zemuna uručio dramskoj umetnici Elizabeti Đorevskoj.

Festival monodrame i pantomime Predsednik Opštine Zemun Dejan Matić i glumica Elizabeta Đurevska, Foto: Opština Zemun

Zahvaljujući se na ukazanoj časti Đorevska je izrazila nadu da će ovako lep i značajan festival bivati sve bolji i kvalitetniji i takmičenje nazvala ''viteškim maratonom''. Svečanom otvaranju Festivala prisustvovao je i sekretar Skupštine GO Zemun Marko Janković.

Poznata dramska umetnica Anđelka Prpić monodramom ''Šta me snađe'' po tekstu Nebojše Romčevića otvorila je prvo, od četiri takmičarskih večeri Festivala, zasmejavši publiku gotovo dokumentarističkom burleskom naše svakodnevice.

U nastavku je svoju kompletno autorsku monodramu ''Pjero'' izveo Aleksandar Aliev u produkciji Teatra 199 iz Sofije.

Festival monodrame i pantomime Foto: Opština Zemun

Podsetimo da će se u takmičarskoj selekciji 44. Međunarodnog festivala monodrame i pantomime naći 11 predstava, sedam monodrama i četiri pantomime, pored domaćih i iz Hrvatske, Republike Srpske, Bugarske, Gruzije i Nemačke.

Poslednje večeri Festivala, 30. juna, stručni žiri i žiri publike dodeliće Zlatne kolajne najboljim predstavama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA