"San letnje noći" u oktobru: U novoj predstavi Narodnog pozorišta glumiće samo žene

Ovo će, inače, biti šesti put da se jedna od najlepših Šekspirovih komedija igra u "Narodnom pozorištu", gde je prvi put izvedena 1910. godine

  • 1
San letnje noći

Foto: narodnopozoriste.rs

Jedna od najpoznatijih i omiljenih komedija Vilijama Šekspira "San letnje noći", u režiji Кokana Mladenovića, premijerno će biti izvedena 6. oktobra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, a u novoj postavci nastupaće isključivo glumice.

U podeli je 16 glumica, a to su Radmila Živković, Lidija Pletl, Aleksandra Nikolić, Dušanka Stojanović Glid, Ivana Žigon, Marija Vicković, Danijela Ugrenović, Vanja Ejdus, Vanja Milačić, Milena Đorđević, Ivana Šćepanović, Bojana Bambić, Jovana Belović, Sanja Marković, Isidora Simijonović i Nina Nešković.

Dramaturzi su Dimitrije Кokanov i Željko Hubač, kostimografkinja je Bojana Nikitović, scenografkinja Marija Кalabić, kompozitorka Irena Popović, dok će za scenski pokret biti zadužena Andrea Кulešević.

San letnje noći

"San letnje noći" u oktobru Foto: narodnopozoriste.rs

Poznati Šekspirov komad "San letnje noći" na jesen će otvoriti novu sezonu. Komedija će se posle više od dve decenije ponovo vratiti na repertoar Narodnog pozorišta, što će, inače, biti šesta dramska postavka “Sna letnje noći” na sceni Nacionalnog teatra.

Prethodne premijere su održane 04.04.1910. (režija Milorad Gavrilović), 26.03.1912. (Sava Todorović), 25.06.1920. (Aleksandar Vereščagin), 11.09.1931. (Jurij LJvovič Rakitin) i 26.09.1997. godine (Nikita Milivojević).

Na sceni Narodnog pozorišta, u adaptaciji Lučijana Joneskua, u režiji i koreografiji Mihaela Atanasiu, bila je postavljena i baletska predstava “San letnje noći”, a premijera je održana 10. decembra 1987. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yoyo

    6. jul 2019 | 06:54

    Da su igrali samo muskarci, sve feministicke organizacije i pokreti bi prekukali u medijima. Ovako, to je sasvim normalno. Nismo mi normalni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA