≫ 

Predstava puna strasti, pakosti i beznađa: "Ko se boji Virdžinije Vulf" izvedena na Brionima (VIDEO)

Kod nas stiže na jesen u BDP

  • 0

Dugo očekivana predstava "Ko se boji Virdžinije Vulf" u režiji Lenke Udovički, sa Radetom Šerbedžijom u glavnoj ulozi, izvedena je sinoć na tvrđavi Minor na Malom Brionu.

U koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i Pozorišta "Ulyisis", publika je u autentičnom mediteranskom ambijentu videla kamernu pozorišnu predstavu punu strasti.

Nezadovoljstvo, zloba, pakost, razočaranje, beznađe u bračnim odnosima izuzetno uverljivo je oživela ekipa glumaca predvođena briljantnim Radetom Šerbedžijom.

U ulozi Džordža Šerbedžija je demonstrirao raskoš svog glumačkog arsenala bez obzira na pozne godine. Šerbedžija je na lak, duhovit i ciničan način igrao sve nijanse nezadovoljstva nakon decenija zarobljeništva u lošem braku.

Snagu u odvažnosti da ga prati u tom glumačkom zahvatu imala je sinoć Katarina Bistrović Darvaš, prvakinja ZKM-a. Bez ustručavanja, ona je igrala punom snagom i sa mnogo samopouzdanja, parirajući Šerbedžijinim bravurama.

Milan Marić je opravdao veliko poverenje koje mu je ukazano da postane deo predstave "Ko se boji Virdžinije Vulf", jer je sa lakoćom igrao loš brak sa Nikom Ivančić.

 
 
 
View this post on Instagram
"KO SE BOJI VIRDŽINIJE VULF?" Koprodukcija Kazališta Ulysses i Beogradskog dramskog pozorišta! Režija Lenka Udovički Premijera 29. jula na tvrđavi Minor na Brionima, reprize su zakazane za 30. i 31. jul i 3. avgust - beogradska premijera će se izvesti sredinom oktobra u Beogradskom dramskom pozorištu. U predstavi igraju: Rade Šerbedžija, Katarina Bistrović Darvaš, prvakinja ZKM, Milan Marić u alternaciji sa Ljubomirom Bulajićem i Martinom Grđanom, Nika Ivančić u alternaciji sa Rominom Tonković Već pola veka ovaj tekst sa lakoćom osvaja pozorišnu i filmsku publiku, ogleda se u humornim crtama, mračne, divlje komedije, ali i elementima melodrame, tragedije, slepstika pa i satire, te teatarski proziva i poziva na ispitivanje društvenih konvencija na originalan i snažan način koji ovu dramu svrstava u antologijska ostvarenja svetske drame. @ljubabulajic @eugensmesniA post shared by Beogradsko dramsko pozoriste (@beogradskodramskopozoriste) on

Dvoje mladih glumaca zaokružilo je izvanredan utisak o strasnoj, inteligentnoj i na momente lascivnoj pozorišnoj predstavi koju je publika sinoć imala prilike da vidi na Malom Brionu.

Duge ovacije i radost publike nakon završetka predstave najavljuju dugovečnost komada "Ko se boji Virdžinije Vulf".

Publika na Brionima će imati prilike da se u to uveri večeras i sutra kao i 3. avgusta, a poštovaoci pozorišta u Srbiji na jesen na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA