• 1

Nenad Jezdić dobio uglednu glumačku nagradu Miloš Žutić

Ova nagrada se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića - rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, unikatne diplome na pergamentu - rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića i novčanog iznosa

  • 1

Uglednu glumačku nagradu Udruženja dramskih umetnika Srbije - nagradu Miloš Žutić za 2018. godinu dobio je dramski umetnik Nenad Jezdić, za ulogu Jožefa Kantora u predstavi Kralj Betajnove, Ivana Cankara, u režiji Milana Neškovića, u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nagrada će mu biti uručena u nedelju 22. septembra, odmah nakon izvođenja predstave Kralj Betajnove, na sceni Ljuba Tadić JDP-a.

Glumac Nenad Jezdić je 24. laureat Nagrade "Miloš Žutić", koju UDUS dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na našim profesionalnim scenama, premijerno izvedenim u pozorišnoj sezoni. U konkurenciji je bilo 16 glumaca sa glumačkim ostvarenjima izvedenim u periodu od 1. jula 2017. do 30. juna 2018. godine.

Žiri je većinom glasova odluku doneo 13. juna 2019. godine, a radio je u sastavu: Dragana Đukić, Branislav Zeremski, Nataša Marković, Irfan Mensur i Nebojša Milovanović (predsednik žirija).

Nagrada se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića - rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, unikatne diplome na pergamentu - rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića i novčanog iznosa.

Dodelu Nagrade Miloš Žutić pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, navodi se u saopštenju Udruženja dramskih umetnika Srbije.

(Telegraf.rs/ Fonet)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima