Moskovski teatar "Ermitaž" u "Dadovu": Pred beogradskom publikom izveli komad "Van zakona"

Srpsko pozorište već je gostovalo u Rusiji, a "Ermitaž" je sada uzvratio posetu

  • 0
Predstava Ermitaž, Dadov Foto: Beoinfo

Moskovski teatar "Ermitaž" predstavio se večeras beogradskoj publici u Omladinskom pozorištu "Dadov", izvedbom predstave "Van zakona".

Publika je imala priliku da pogleda komad Lava Lunca u kojem se predstavila mlada generacija savremenih glumaca i reditelja, diplomaca i učenika radionice narodnog umetnika Rusije Mihaila Levitana, istakao je direktor "Dadova" Vladimir Mijović.

Ovo je, kako je rekao, uzvratna poseta koja se realizuje na osnovu ugovora o saradnji iz oblasti kulture između Omladinskog pozorišta "Dadov" i Državne  budžetske ustanove kulture Grada Moskve teatra "Ermitaž".

Predstava, Ermitaž, Dadov Predstava "Van zakona", Foto: Beoinfo

- "Dadov" je već imao uspešnu posetu Moskvi, gde je odigrana predstava "Romeo i Julija", a "Ermitaž" sada uzvraća posetu. Delegacija Grada Beograda i našeg pozorišta boravila je u Moskvi maja ove godine, čime je počela saradnja za koju očekujemo da će biti višegodišnja. Veoma je važno da kontakti između institucija kulture budu učestali i da umetnici razmenjuju iskustva, a istovremeno da se širi duh dvaju naroda i pospešuje jedinstvo Rusa i Srba. Umetnost povezuje mnogo jače nego bilo koja sfera ljudskog delovanja zbog svoje univerzalnosti - rekao je Mijović.

Trideset glumaca moskovskog teatra gosti su pozorišta "Dadov" i Beograda, od 11. do 14. septembra, kada će posetiti Narodni muzej i Muzej Nikole Tesle, dok je u okviru saradnje sa Turističkom organnizacijom Beograda planiran i obilazak srpske prestonice turističkim autobusom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA