• 0

Moskovski teatar "Ermitaž" u "Dadovu": Pred beogradskom publikom izveli komad "Van zakona"

Srpsko pozorište već je gostovalo u Rusiji, a "Ermitaž" je sada uzvratio posetu

  • 0

Moskovski teatar "Ermitaž" predstavio se večeras beogradskoj publici u Omladinskom pozorištu "Dadov", izvedbom predstave "Van zakona".

Publika je imala priliku da pogleda komad Lava Lunca u kojem se predstavila mlada generacija savremenih glumaca i reditelja, diplomaca i učenika radionice narodnog umetnika Rusije Mihaila Levitana, istakao je direktor "Dadova" Vladimir Mijović.

Ovo je, kako je rekao, uzvratna poseta koja se realizuje na osnovu ugovora o saradnji iz oblasti kulture između Omladinskog pozorišta "Dadov" i Državne  budžetske ustanove kulture Grada Moskve teatra "Ermitaž".

Predstava, Ermitaž, Dadov

Predstava "Van zakona", Foto: Beoinfo

- "Dadov" je već imao uspešnu posetu Moskvi, gde je odigrana predstava "Romeo i Julija", a "Ermitaž" sada uzvraća posetu. Delegacija Grada Beograda i našeg pozorišta boravila je u Moskvi maja ove godine, čime je počela saradnja za koju očekujemo da će biti višegodišnja. Veoma je važno da kontakti između institucija kulture budu učestali i da umetnici razmenjuju iskustva, a istovremeno da se širi duh dvaju naroda i pospešuje jedinstvo Rusa i Srba. Umetnost povezuje mnogo jače nego bilo koja sfera ljudskog delovanja zbog svoje univerzalnosti - rekao je Mijović.

Trideset glumaca moskovskog teatra gosti su pozorišta "Dadov" i Beograda, od 11. do 14. septembra, kada će posetiti Narodni muzej i Muzej Nikole Tesle, dok je u okviru saradnje sa Turističkom organnizacijom Beograda planiran i obilazak srpske prestonice turističkim autobusom.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima