• 0

BDP predstavilo plan za predstojeću sezonu i otkrilo nove stalne članove

Na konferenciji za novinare govorili su Miloš Biković, Jug Radivojević, Milorad Damjanović i mnogi drugi glumci i članovi pozorišta

  • 0

Na konferenciji za novinare, u restoranu "Majdan" na Senjaku, Beogradsko dramsko pozorište predstavilo je plan i program za predstojeću sezonu i otkrilo imena glumaca koji su postali stalni članovi ove institucije kulture.

Premijere novih predstava koje možemo očekivati ove godine su:

1. "Sumrak bogova" - 1. oktobar 2019. (Nova scena)

2. "Ko se boji Virdžinije Vulf" - 9. oktobar 2019. (Velika scena "Rade Marković")

3. "Plastelin" - 2. novembar 2019. (Nova scena)

4. "Fine mrtve d(j)evojke" - 23. novembar 2019. (Nova scena)

5. "Liliom" - 1. decembar 2019. (Velika scena "Rade Marković")

Beogradsko dramsko pozorište - konferencija

Jug Radivojević / Foto: Printskrin/Telegraf.rs

Jug Radivojević, v.d. direktora BDP-a, naveo je jedan od novih principa rada pozorišta, odnosno da je repertoar igranja formiran tri meseca unapred: oktobar-decembar, januar-mart i april-jun. Odvijaće se u tri dramaturške celine:

1. Najaktuelniji i nabolji savremeni domaći i strani dramski tekstovi, komadi koji se bave aktuelnim temama i unutrašnjim stanjem pojedinca

2. Komadi u vezi sa temom Beograda, kao i romani beogradskih priča u dramatizaciji

3. Sekundarne drame, dramaturški osvrt na velike aktuelne teme i replike na velika značajna dela.

- Ove godine ćemo imati i jubileje jer ćemo odigrati i 200. predstavu "Let iznad kukavičjeg gnezda", zatim 200. predstavu "Igre parova" i 50. predstavu "Moje dete", kao i 50. predstavu "Moj deda je aut" - istakao je Jug Radivojević.

Beogradsko dramsko pozorište - konferencija

Milan Čučilović i Milica Zarić / Foto: Printskrin/Telegraf.rs

On je dodao i da su predviđeni i infrastrukturni planovi u pogledu same zgrade BDP-a, kao i platoa ispred čije je renoviranje već počelo, a zvaće se "Pozorišni trg".

- Nova scena će nositi ime Predraga Pepija Lakovića, a Velika scena će se zvati "Olivera i Rade Marković" - napomenuo je Radivojević.

On je otkrio da su novi članovi BDP-a mladi glumci Miloš Biković, Andrija Kuzmanović, Isidora Simijonović, Vanja Nenadić i Iva Ilinčić.

Pored Juga, na konferenciji su govorili i Milan Čučilović, Milica Zarić, Ljubomir Bulajić, Marko Torlaković, Patrik Lazić, Ivana Nikolić, Milorad Damjanović i Miloš Biković.

Beogradsko dramsko pozorište - konferencija

Miloš Biković / Foto: Printskrin/Telegraf.rs

Miloš Biković, na pitanje šta njegov stalni angažman u Beogradskom dramskom pozorištu predstavlja za njegovu karijeru, odgovorio nam je:

- Mislim da glumac ne može da se razvija pravilno ako nema razvoja u pozorištu. To je stalna potraga za glumačkim inventarom. On tako biva stavljen na test i to se ne dešava nigde kao što se dešava u pozorištu. Ovo za mene predstavlja dalji glumački razvoj - za "Telegraf" je izjavio Biković.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima