BDP predstavilo plan za predstojeću sezonu i otkrilo nove stalne članove

Na konferenciji za novinare govorili su Miloš Biković, Jug Radivojević, Milorad Damjanović i mnogi drugi glumci i članovi pozorišta

  • 0
Beogradsko dramsko pozorište - konferencija Foto: Printskrin/Telegraf.rs

Na konferenciji za novinare, u restoranu "Majdan" na Senjaku, Beogradsko dramsko pozorište predstavilo je plan i program za predstojeću sezonu i otkrilo imena glumaca koji su postali stalni članovi ove institucije kulture.

Premijere novih predstava koje možemo očekivati ove godine su:

1. "Sumrak bogova" - 1. oktobar 2019. (Nova scena)

2. "Ko se boji Virdžinije Vulf" - 9. oktobar 2019. (Velika scena "Rade Marković")

3. "Plastelin" - 2. novembar 2019. (Nova scena)

4. "Fine mrtve d(j)evojke" - 23. novembar 2019. (Nova scena)

5. "Liliom" - 1. decembar 2019. (Velika scena "Rade Marković")

Beogradsko dramsko pozorište - konferencija Jug Radivojević / Foto: Printskrin/Telegraf.rs

Jug Radivojević, v.d. direktora BDP-a, naveo je jedan od novih principa rada pozorišta, odnosno da je repertoar igranja formiran tri meseca unapred: oktobar-decembar, januar-mart i april-jun. Odvijaće se u tri dramaturške celine:

1. Najaktuelniji i nabolji savremeni domaći i strani dramski tekstovi, komadi koji se bave aktuelnim temama i unutrašnjim stanjem pojedinca

2. Komadi u vezi sa temom Beograda, kao i romani beogradskih priča u dramatizaciji

3. Sekundarne drame, dramaturški osvrt na velike aktuelne teme i replike na velika značajna dela.

- Ove godine ćemo imati i jubileje jer ćemo odigrati i 200. predstavu "Let iznad kukavičjeg gnezda", zatim 200. predstavu "Igre parova" i 50. predstavu "Moje dete", kao i 50. predstavu "Moj deda je aut" - istakao je Jug Radivojević.

Beogradsko dramsko pozorište - konferencija Milan Čučilović i Milica Zarić / Foto: Printskrin/Telegraf.rs

On je dodao i da su predviđeni i infrastrukturni planovi u pogledu same zgrade BDP-a, kao i platoa ispred čije je renoviranje već počelo, a zvaće se "Pozorišni trg".

- Nova scena će nositi ime Predraga Pepija Lakovića, a Velika scena će se zvati "Olivera i Rade Marković" - napomenuo je Radivojević.

On je otkrio da su novi članovi BDP-a mladi glumci Miloš Biković, Andrija Kuzmanović, Isidora Simijonović, Vanja Nenadić i Iva Ilinčić.

Pored Juga, na konferenciji su govorili i Milan Čučilović, Milica Zarić, Ljubomir Bulajić, Marko Torlaković, Patrik Lazić, Ivana Nikolić, Milorad Damjanović i Miloš Biković.

Beogradsko dramsko pozorište - konferencija Miloš Biković / Foto: Printskrin/Telegraf.rs

Miloš Biković, na pitanje šta njegov stalni angažman u Beogradskom dramskom pozorištu predstavlja za njegovu karijeru, odgovorio nam je:

- Mislim da glumac ne može da se razvija pravilno ako nema razvoja u pozorištu. To je stalna potraga za glumačkim inventarom. On tako biva stavljen na test i to se ne dešava nigde kao što se dešava u pozorištu. Ovo za mene predstavlja dalji glumački razvoj - za "Telegraf" je izjavio Biković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA