• 1

Premijera predstave "Nana" 25. novembra u Operi i teatru "Madlenianum"

Gala koncertom "Zoran Todorović i prijatelji" 28. septembra otvorena je sezona 2019/2020. ovog pozorišta

  • 1
Tamara Aleksić

Tamara Aleksić / Foto: Promo/Vukica Mikača

Predstava "Nana", po čuvenom verističkom romanu Emila Zole, prva je dramska premijera u 22. sezoni Opere i teatra "Madlenianum", i zakazana je za 25. novembar 2019. godine.

Ova raskošna priča koja nam prikazuje francusko društvo u vreme Trećeg carstva, i u centar svog zbivanja stavlja prelepu mladu devojku koja iz najnižih društvenih slojeva dospeva u pozorište "Varijete" u Parizu i igrajući Veneru postaje miljenica publike.

Ta zanosna devojka po kojoj se i roman zove "Nana" neminovno postaje i predmet opsesije brojnih muškaraca sa kojima se poigrava, zbog kojih pati...

- Današnji svet u borbi za život koja je demorališuća, u kojoj međusobnu borbu individua zamenjuje borba ekonomskih organizama: banke, fabrike, rudnici, shopping molovi, mesta su gde je čovek kao kakva lopta bacan na sve strane. Čas na vrhuncu sreće, a čas u ponoru. Pitanje licemerja koje sve to dozvoljava pitanje je NANE koja pokušava da u svetu prevare i kupovine pronađe svoje mesto i cenu. Nažalost, NANA je suviše emotivna za ovaj svet u kome su uloge odavno određene - kaže rediteljka predstave Ivana Vujić.

U naslovnoj ulozi publika će moći da gleda Tamaru Aleksić, a pored nje, brojnu glumačku ekipu čine i: Nebojša Kundačina, Rada Đuričin, Vlasta Velisavljević, Miodrag Krstović, Branislav Zeremski, Vesna Stanković, Danica Ristovski, Stojša Oljačić, Rade Ćosić, Dimitrije Ilić, Aleksandra Bibić Kolarov, Anja Orelj, Nemanja Stamatović, Vukašin Jovanović, Dragan Sekulić i Dragan Petrović.

Prva i druga repriza su zakazane za 29. novembar i 23. decembar.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Marina

    Kakva slučajnost da kumica dobije glavnu ulogu.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima