"Oj, živote!": Monodrama holivudskog glumca u beogradskom "Poletu"

Jack Dimich je do sada igrao uloge na maternjem srpskohrvatskom, ruskom, italijanskom, češkom i engleskom jeziku, a iza njega je 87 uloga na filmu, televiziji i u pozorištu

  • 0
Jack Dimich Foto: Promo

Monodrama "Oj, živote!" koju je adaptirao, režirao i u kojoj igra američki glumac srpskog porekla, Jack Dimich, biće izvedena pred beogradskom publikom, prvi put na sceni Galerije "Polet" (Cetinjska 15) u dva termina: u nedelju, 3. novembra u 19h i u sredu, 6. novembra u 20h.

Nastala prema tekstu Josipa Pejakovića, ovo je priča o čoveku koji dobrovoljno odlazi na odsluženje zatvorske kazne u Foči, umesto svog mlađeg brata počinioca ubistva s predumišljajem. Protagonista ove monodrame na komediografski način govori svoju muku i veoma emotivno iznova proživljava sve što mu se u toku odsluženja kazne dogodilo.

Prepoznatljivim bosanskim dijalektom Jack Dimich govori kroz glavni lik, ali i kroz sve likove sa kojima se njegov protagonista susreće. Mešavina humora i tuge publiku navodi da se sa njegovom pričom poistovećuje i sa njom saoseća.

Predstava je do sada igrana u Los Anđelesu, Čikagu, Njujorku, Bosanskoj Dubici, a juna ove godine premijerno u Beogradu. 

Jack Dimich Foto: Nevena Marković

Jack Dimich diplomirao je glumu na čuvenom Lee Strasberg Institutu u Njujorku, u klasi Majkla Margote. Poznat je po zapaženim ulogama u serijama: Law & Order, CSI, Burn Notice, Castle, The Blacklist, Elementary, Limitless i u mnogim drugim.

Na našim prostorima igrao je epizodne uloge u filmovima: "Turenja" Gorana Markovića, "Travelator" Dušana Milića, "Srpski ožiljci" Vladimira Rajčića, "Volja sinovljeva" Nemanje Ćeranića i "Neke druge priče" Ane Marije Rossi.

Godine 2013. igrao je naslovnu ulogu Nikole Tesle u predstavi "Tesla" engleske autorke Šeri Grobert na Off Brodway-u u Njujorku, u režiji beogradske rediteljke Sanje Beštić.

Film Željka Mirkovića "Teslin narod", igrano-dokumentarna drama u srpsko-američkoj produkciji, u kome ponovo tumači lik Nikole Tesle, kvalifikovao se za Oskara za dugometražni dokumentarni film 2019. godine i time zvanično postao kandidat za Oskara 2020.

Jack Dimich do sada je igrao uloge na maternjem srpskohrvatskom, ruskom, italijanskom, češkom i engleskom jeziku, a iza njega je 87 uloga na filmu, televiziji i u pozorištu. Živi na relaciji Njujork – Beograd.

Broj mesta za monodramu "Oj, živote!" je ograničen. Karte se mogu rezervisati na broj telefona 063 163 00 20 ili na mejl poletnovi@gmail.com.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA