• 0

Nagrada za životno delo Milanu Lanetu Gutoviću na festivalu "Dani komedije"

Glumac je imao prvi susret sa gledaocima u Jagodini već prve godine festivala, pre 49 godina, ulogom u legendarnoj predstavi „Buba u uhu“ Jugoslovensko dramskog pozorišta

  • 0

Festival „Dani komedije“ u Jagodini doneo je odluku da na 49. festivalu, marta iduće godine, nagradu za životno delo dobije Milan Lane Gutović.

Popularni glumac, u svojoj bogatoj umetničkoj karijeri, ostavio je dubok trag i postao, zahvaljujući pre svega televizijskim serijama, popularan i omiljen kod najšire publike.

Gutović je imao prvi susret sa gledaocima u Jagodini već prve godine festivala pre 49 godina, ulogom u legendarnoj predstavi „Buba u uhu“ Jugoslovensko dramskog pozorišta. Lane Gutović je dobio 1978. godine statuetu „Ćuran“ za ulogu Vladimira u predstavi „Pučina“ istog pozorišta.

Istoriografija pozorišnog života u našoj zemlji, uvek će beležiti da je Lane Gutović bio jedan od čuvenih miljenika Bojana Stupice, takozvanih „Bojanovih beba“ od kojih pominjemo njegove kolege sa klase Josifa Tatića, Svetlanu Bojković, Ivana Bekjareva, Đurđiju Cvetić i Tanasija Uzunovića.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima