≫ 

Andrija Kuzmanović o novom angažmanu: "U BDP sam nosio kutije, a sad nosim repertoar"

"Ostavljam sebe u svakoj ulozi, kao što iz svake nešto ponesem. Što više i bolnije proživiš ulogu, postaješ pravi glumac..."

  • 0
Andrija Kuzmanović Foto: Tanjug/Milica Nikolic

Glumac Andrija Kuzmanović nedavno je postao stalni član ansambla Beogradskog dramskog pozorišta, a 1. decembra ga u ovoj ustanovi kulture očekuje premijera predstave "Liliom" u režiji Ane Tomović, u kojoj igra naslovnu ulogu.

Kuzmanović je danas tim povodom održao konferenciju za novinare, podelivši utiske sa proba i težinu ulaska u lik Lilioma, šarmantnog probisveta koji radi u zabavnom parku, a kojim upravlja njegova ljubavnica, gospođa Muskat.

- Liliom je tip sa margine, nisam do sada igrao takav lik. Sviđa mi se da igram nekog iz naše svakodnevice, a Liliom je baš takav - momak iz kraja, čovek od krvi i mesa, neko koga svi znamo - izjavio je Kuzmanović.

Radeći na bilo kom liku, trudi se, kako ističe, da pronađe ili probudi u sebi njegove osobine.

- Ostavljam sebe u svakoj ulozi, kao što iz svake nešto ponesem. Što više i bolnije proživiš ulogu, postaješ pravi glumac - dodaje.

Andrija Kuzmanović Foto: Tanjug/Milica Nikolic

U poslednje vreme angažovan je i u pozorištu, ali i na televiziji i filmu, a kako priznaje rado je pristao da mu napokon posao bude na prvom mestu.

- Čim se uljuljkaš i pomisliš da si došao do vrhunca, tada najviše stagniraš. Zato se uvek trudim da se takmičim sa samim sobom i budem bolji od sebe - napominje Kuzmanović.

U toku je druga sezona "Senki nad Balkanom", a njegov lik inspektora Tankosića privukao je veliku pažnju.

- Očekivali smo da druga sezona izazove bum - kaže Andrija komentarišući scene sa koleginicom Natašom Ninković koje su izazvale buru u medijima, kao "normalnu stvar i sastavni deo života svakog glumca".

- U tim trenucima razmišljam o koleginicama, jer su one žene i majke i njima su takve scene najteže. Nama je to prestalo da bude tabu onda kada smo odlučili da se bavimo ovim poslom.

Andrija Kuzmanović Foto: Tanjug/Milica Nikolic

Povodom toga što je postao stalni član Beogradskog dramskog pozorišta, ističe da je najlepši proces kada u jednoj kući pođeš put "od nošenja kutija na scenu, do nošenja repertoara".

Priželjkuje, ističe, više savremenih uloga, poput Ljube u seriji "Jutro će promeniti sve", jer se naigrao epoha.

- Samo sam sada mlad i voleo bih to da iskoristim do kraja - navodi Kuzmanović.

Premijerom predstave "Liliom" počeće prvi festival RUTA (Regionalna unija teatara), koji će trajati do 6. decembra u Beogradskom dramskom pozorištu. RUTU čini šest reprezentativnih pozorišnih kuća regiona, ujedinjenih u estetskom, repertoarskom i organizacionom modelu.

Video: Andrija Kuzmanović o svom dedi iz Senki, Marku Nikoliću

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA