≫ 

Čajanka sa kraljicom Natalijom u Domu Jevrema Grujića: Za posetioce torta po receptu iz 1888. godine

"Naučićemo posetioce da prave kraljevski reverans, otkrićemo im kraljičine aforizme, pravila i tajne lepog ponašanja u visokom društvu..."

  • 1
Kraljica Natalija, Uros Predic

Kraljica Natalija / Uroš Predić / Foto: Wikipedia

Program "Čajanka sa kraljicom Natalijom" biće organizovan svake nedelje od 16 do 17 sati u Domu Jevrema Grujića u Beogradu, a svim posetiocima će biti serviran čaj ili kafa i omiljena torta kraljice Natalije po originalnom receptu iz 1888. godine, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Domu Jevrema Grujića.

Kustos Ružica Opačić kazala je da će posetioci u toku posete Domu Jevrema Grujića biti u prilici da čuju najlepše priče iz života kraljice Natalije.

- Potrudiću se zajedno sa svojim koleginicama da posetiocima muzeja prenesemo atmosferu i običaje iz vremena kada je kraljica Natalija rado i bez najave dolazila u Dom Jevrema Grujića. Naučićemo posetioce da prave kraljevski reverans, otkrićemo im kraljičine aforizme, pravila i tajne lepog ponašanja u visokom društvu. Poslužićemo čaj na isti način na koji se služio kraljici kada je dolazila u kuću u kojoj se sada nalazi muzej - istakla je Opačić.

Kraljica Natalija, DJG

Kraljica Natalija / Foto: Telegraf.rs

Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda koja sa Domom Jevrema Grujića organizuje ovaj program, kaže da je reč o otkrivanju sopstvene istorije i tradicije.

- Na taj način naš grad postaje zanimljiviji svim turistima naročito našim gostima iz inostranstva. Kraljica Natalija predstavlja jedni od najznačajnijih ličnosti naše novije istorije. Ona je bila žena velikog ugleda i uticaja na politički život ondašnje Srbije. Posetioci muzeja upoznaće običaje i moral onog vremena koji je podrazumevao predanost sopstvenom narodu i sopstvenoj porodici. Mi iz toga možemo mnogo da naučimo danas - napomenuo je Popović i dodao da je Dom Jevrema Grujića riznica naše tradicije.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stana Stamenkovic

    13. decembar 2019 | 18:12

    Da li je potrebno zakazati posetu i na koji broj telefona. Zelela bih da posetim Vas dom. Hvala, s postovanjem Stana Stamenkovic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA