• 0

Virtualna stvarnost i rijaliti formati: Premijera predstave "Testirano na ljudima" u Ateljeu 212

Prostor i vreme unutar ovog komada su organizovani pravilima internet i TV formata glasanja, usmeravanja i lažnih mogućnosti izbora za njegove aktere i publiku

  • 0

Premijera predstave "Testirano na ljudima", nagrađivane autorke Maje Pelević, biće održana 13. decembra u 20h na sceni "Mira Trailović" u Ateljeu 212.

U svom novom pozorišnom komadu Pelević se bavi fenomenom rijaliti formata različitih internet i televizijskih šou programa; pitanjem prostora realnosti, te konstruisane, odnosno virtualne realnosti; zamagljenom granicom raspoznavanja razlika prostora u kojima živimo iz našeg svakodnevnog iskustva.

Testirano na ljudima

Foto: Boško Đorđević

Pelević postavlja grupu od osam likova u tendenciozno neprecizno određen prostor njihovog saživota. Prostor i vreme unutar ovog komada su organizovani pravilima internet i TV formata glasanja, usmeravanja i lažnih mogućnosti izbora za njegove aktere i publiku. Takođe, Pelević u svom novom tekstu obrađuje temu veštačke inteligencije kao krajnjeg, odnosno finalnog cilja razvoja novih tehnologija i digitalnog života.

Atelje 212 je autorki naručilo ovaj komad, koji je postavljen u režiji Bojana Đorđeva, dok je dramaturg Dimitrije Kokanov, scenograf Siniša Ilić, a kostimograf Maja Mirković.

Igraju: Aleksandra Janković, Ana Mandić, Sofija Juričan, Ivan Mihailović, Ivan Jevtović, Dejan Dedić, Aleksandar Đinđić i Isidora Simijonović.

Video: Predstava puna strasti, pakosti i beznađa: Ko se boji Virdžinije Vulf izvedena na Brionima

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima