Mladoj glumici Jovani Stojiljković uručena nagrada "Ružica Sokić"

Nagrada namenjena za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2018/2019.

  • 1
Godišnja nagrada Ružica Sokić

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Mladoj glumici Jovani Stojiljković danas je u Ateljeu 212 uručena godišnja nagrada "Ružica Sokić", koju dodeljuje Fondacija Ružice Sokić za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2018/2019.

Nagradu je na svečanosti u Ateljeu 212 Jovani Stojiljković uručio Radoslav Zelenović, filmski znalac i član Upravnog odbora Fondacije Ružica Sokić.

Zelenović je podsetio na bogatu karijeru Ružice Sokić, njene nagrade, uloge u pozorištu, na televiziji i filmu.

- Ogromna je ostavština za budućnost naše Ruže. Imala je ulogu u 53 igranih filmova i 79 filmova i tevizijskih drama. U njenu karijeru je stalo i učešće u 39 serija. Ružica Sokić je u našoj kulturi darivala 190 dela od 1957. kada se prvi put pojavila na filmu - kazao je Zelenović i dodao da je Ružica Sokić sarađivala sa većinom unačajnih reditelja jugoslovenske kinematografije.

Godišnja nagrada Ružica Sokić

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Zelenović je naglasio da najznačajnije priznanje Fondacije Ružica Sokić ide u ruke mlade glumice Jovane Stojiljković sa željom da brojem odigranih uloga na filmu u pozorištu i televiziji pretekne rad glumice po čijem imenu fondacija nosi ime.

- Ruža se uvek radovala i bila ponosna na uspeh svojih mladih kolega, pa verujem da bi tako bilo i sada - kazao je Zelenović.

Jovana Stojiljković je istakla zadovoljstvo što što je nagrada pripala baš njoj.

- Ružica Sokić je ostavila ogroman trag u našem poslu i važno je da nagrada za mlade glumce nosi baš njeno ime. Ovo priznanje ću uvek doživljavati kao podsećanje na sve ono što je Ružica Sokić bila, a to su pre svega velika marljivost, profesionalnost, etika, raskošan talenat i empatija - kazala je Stojiljković.

Godišnja nagrada Ružica Sokić

Jovana Stojiljkovic Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Svečanosti u Ateljeu 212 prisustvovao je i njen profesor sa Fakulteta dramskih umetnosti, takođe glumac Dragan Petrović Pele.

- Moja prva asocijacija na ime Jovana Stojiljković je iskrena emocija. Imam spisak sinonima koji opisuju Jovanu. Skromna, nesebična, čestita, smirena, humana, pravdoljubiva, hrabra, velikodušna, blaga, požrtvovana, dobronamerna, ljupka, naivna... - kazao je Petrović.

Glumica Nataša Ninković je kazala da niko ne nosi svoj veliki dar sa velikom skromnošću, tolerancijom, čestitošću i mirnoćom.

- Ove godine sam imala sreću da sa Jovanom delim scenu i kadar i to je za mene bilo izuzetno profesionalno i ljudsko iskustvo - kazala je Ninković.

Godišnja nagrada Ružica Sokić

Nataša Ninković Foto: Tanjug/Tara Radovanović

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ђурађ

    14. decembar 2019 | 16:18

    Глумица која ни у једном остварењу није да није показала голе груди и још понешто. Ипак треба имати меру.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA