≫ 

Predsednica Upravnog odbora Narodnog pozorišta podnela ostavku

Dimitrijevićeva navodi da se iz UO povlači isključivo "zbog neodložnih ličnih i porodičnih obaveza"

  • 2

Jasna Dimitrijević podnela je iz ličnih razloga ostavku na funkciji predsednice Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu, potvrdili su iz nacionalnog teatra.

U obrazloženju ostavke koja je u petak, 7. februara, dostavljena Ministarstvu kulture i informisanja i upravi pozorišta, Dimitrijevićeva navodi da se iz UO povlači isključivo "zbog neodložnih ličnih i porodičnih obaveza", prenosi RTS.

Beograd, Narodno pozorište Narodno pozorište u Beogradu Foto: A. Nalbantjan

- Prinuđena sam da se povučem iz ličnih razloga i zbog nemogućnosti da se u narednom periodu posvetim ovom poslu. Molim Vas da uvažite ove lične razloge - navela je Dimitrijevićeva u ostavci.

Ona se zahvalila upravi pozorišta i svim kolegama na uspešnoj saradnji.

- Odlično smo sarađivali u proteklih godinu dana i zato ne želim da se moja ostavka na bilo koji način medijski zloupotrebi. Koliko mogu i ubuduće ću biti na raspolaganju ovoj instituciji koju izuzetno cenim. Celom timu Narodnog pozorišta želim puno uspeha u daljem radu, što svakako i zaslužuju - istakla je Dimitrijevićeva.

U skladu sa statutom Narodnog pozorišta i do izbora novog predsednika na čelu UO zameniće je Jasna Nuhović, kao najstariji član ovog tela.

Rukovodstvo Narodnog pozorišta u Beogradu, na čelu sa upravnicom Ivanom Vujić, zahvalilo se Dimitrijevićevoj na visoko profesionalnom pristupu i ogromnom znanju kojim je doprinela radu ove institucije kulture.

VUJIC NARODNOPOZORISTE INTERVJU Upravnica Ivana Vujić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Veoma nam je žao što je Jasna sprečena da svojim ogromnim iskustvom i znanjem u vođenju važnih ustanova kulture nastavi da doprinosi timskom radu uprave pozorišta, ali razumemo lične razloge zbog kojih se povlači sa ove funkcije - kazala je Vujićeva.

Upravnica je dodala da rad uprave pozorište nije ugrožen i da je UO već usvojio plan i program rada pozorišta za ovu godinu.

- Premijera monodrame "Noćni pisac" prema tekstu i u režiji Jana Fabrea, očekuje nas 22. februara, a 26. februara premijera Pučinijeve opere "Manon Lesko" na velikoj sceni koja će se igrati i 29. februara u Madelinaijunum jer je reč o koprodukciji dve kuće. Proteklog vikenda u Moskvi je prvi put dogovorena saradnja i sa Boljšoj teatrom i teatrom Nacija o razmeni predstava i stručnjaka. Ove godine spremamo još mnogo izuzetnih predstava i gostovanja - zaključila je Vujićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    12. februar 2020 | 00:09

    Narodno pozoriste nema srece sa upravnicima. Znaci opet vanredna situacija.

  • Darko

    12. februar 2020 | 08:46

    Koliko je u minusu Narodno Pozoriste? Sad treba Zavrsni da se potide i usvoji izgleda da tu ima svega

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA