"Neću da ti kažem ćelavi", posle legendarne replike, Tara je od glumice postala pozorišna rediteljka

Tara Manić će režirati predstavu "Osam žena", po tekstu Roberta Tome, a premijera bi trebalo da bude održana 23. maja u Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" u Zrenjaninu

  • 0
Tara Manic Tara Manić, Printskrin: Youtube/MONDO PORTAL

Tara Manić, koja je postala poznata po ulozi devojčice u komediji "Mrtav 'ladan", u kojoj izgovara legendarnu repliku: „Neću da ti kažem, ćelavi", režiraće novu predstavu u zrenjaninskom Narodnom pozorištu "Toša Jovanović, piše Zrenjaninski.

Reč je o predstavi „Osam žena“, po tekstu Roberta Tome, čija premijera bi trebalo da bude održana 23. maja. Prva proba zakazana je za 24. mart.

Narodno pozorište „Toša Jovanović“, inače, raspisalo je audiciju za mladu glumicu (do 25 godina), sa odličnim pevačkim sposobnostima, za ulogu u predstavi „Osam žena“ u režiji Tare Manić. Audicija će se održati u ponedeljak, 9. marta, od 10 časova, na Sceni „Todor Manojlović“.

Tara Manić je rođena 1994. godine u Beogradu. Završila je Osnovnu školu „Vladislav Ribnikar“ i Treću beogradsku gimnaziju. Diplomirala je 2017. godine na Katedri za pozorišnu i radio režiju, kao student generacije, u klasi prof. Alise Stojanović i Igora Vuka Torbice, predstavom „Fotografija 51“ En Zigler u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“, sa Natašom Tapušković u glavnoj ulozi.

Počinje sa radom na Fakultetu dramskih umetnosti 2017. godine kao demonstrator, a 2018. godine postaje stručni saradnik na predmetu Pozorišna režija, u klasi prof. Alise Stojanović.

Sa svojim predstavama je gostovala u desetak evropskih zemalja. U okviru nagrade na Međunarodnom frankofonom festivalu u Poznanju, boravila je u prestižnom pariskom pozorištu „La Colline“ (2014) i na jubilarom, 70. Avinjonskom festivalu (2016).

Govori engleski, francuski i portugalski jezik.

U nastavku pogledajte kako izgleda legendarna scena iz filma "Mrtav 'ladan":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA