≫ 

Delimo po dve karte za troje najbržih čitalaca: Predstava "Ples pacova" u teatru "Le Studio"

Predstava se održava u petak 6. marta u 20h, u "Le studio" (Poenkareova 26)

  • 1
Ples pacova Foto: Promo

Predstava "Ples pacova", po tekstu Tamare Bijelić, a u režiji Ivana Jeftovića i Mihaila Laptoševića, biće održana 6. marta u 20h u teatru "Le Studio", u Poenkareovoj 26 u Beogradu.

Predstava, na prvi pogled, prati četiri "tipska" lika koji se nazivaju po svojim porocima ili profesijama, ali kada se dublje zađe u njihovu suštinu, postavlja se pitanje da li su oni sami krivi ili ih je društvo i okruženje učinilo takvim kakvi su.

Cela drama je u "prst u oko" maniru, do iritirajućih granica. Nema skrivenih značenja ni slojevitosti.

Svaki lik kroz svoju priču objašnjava kako ga je okruženje, počevši od roditelja, preko prijatelja, pa sve do momka ili devojke, učinilo poročnim.

Velika kritika društva koje preovlađuje u celom delu je ključna stvar i vodilja ove predstave. Na samom kraju se postavljaju pitanja da li su "obični" ljudi, bez poroka, toliko čisti koliko misle, da li ih treba osuđivati pre nego što ne upoznaš njihovu suštinu, da li su kurva, striptizeta, manijak ili narkoman, otpadnici društva ili ipak ljudi koji imaju svoju sudbinu koja ih je učinila poročnim...?

Igraju: Ana Vučić (Kurva), Ivana Vuković (Striptizeta), Aleksandar Baošić (Manijak) i Nikola Štrbac (Narkoman).

Tamara Bijelić (Beograd, 1985) je diplomirala na katedri za dramaturgiju 2010 (FDU Beograd). Radila je kao dramaturg i asistent režije na brojnim produkcijama u Beogradu i Berlinu. Postavljene i/ili objavljene drame: "Šesto čulo" (radio drama), "Kako sam zavoleo fudbal", "Ples pacova", "Stanica Kompas", "Parazati", "Casa Novak", "Pismo majci". Trenutno živi u Berlinu, gde završava master stduije iz oblasti pozorišne pedagogije (UDK Berlin), za koje je dobila stipendiju nemačke vlade za naučni i umetnički razvoj (DAAD).

Našim vernim čitaocima delimo tri puta po dve karte za ovu predstavu. Predstava se održava u petak 6. marta u 20h, u "Le studio" (Poenkareova 26). Potrebno je da pošaljete mejl s podacima na karte@telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Top

    4. mart 2020 | 19:49

    Predstava je za svaku preporuku. Čestitke mladim glumcima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA