Odložene predstave beogradskih pozorišta: U bioskopima do 100 gledalaca, na sigurnoj udaljenosti

U pitanju su mere prevencije i privremena odlaganja

  • 3
Pozoriste Foto: Pixabay/HolgersFotografie

Poštujući poslednju odluku Vlade Republike Srbije, nekoliko kulturnih ustanova i manifestacija u Srbiji privremeno je odložilo svoje programe, kako bi se izbeglo širenje korona virusa.

Zbog novih mera suzbijanja ove bolesti Atelje 212 otkazao je sve svoje predstave do daljeg. Otkazana je i sutrašnja konferencija za medije na kojoj je trebalo da bude najavljena premijera predstave "Dabogda te majka rodila". Oko vraćaja novca za kupljene ulaznice pozorište će se oglasiti sutra, a o ponovnom početku rada pozorišta publika će biti blagovremeno obaveštena, navodi se na njihovom sajtu.

 
 
 
View this post on Instagram
Obaveštenje za publiku - U Narodnom pozorištu u Beogradu sve probe sektora Drame, Opere i Baleta obavljaće se po već utvrđenom planu i programu do daljnjeg. Predstave na Velikoj sceni i sceni Raša Plaović koje se izvode dana 11.03.2020. godine, otkazuju se, poštujući sve oglašene i objavljene naloge Vlade Republike Srbije. Poštovanu publiku Narodno pozorište u Beogradu će obaveštavati na svom sajtu, fejsbuku i instagramu, ako dođe do promena. Kupljene ulaznice možete zameniti ili ih možete vratiti i uzeti svoj novac na našoj biletarnici. Radno vreme biletarnice je radnim danima i subotom od 11 do 15 časova i od 17 do 20 časova, nedeljom od 17 do 20 časova. Uprava Narodnog pozorišta u BeograduA post shared by National Theatre in Belgrade (@narodno_pozoriste_u_beogradu) on

Na istu meru odlučila se i uprava Zvezdara teatra.

-  Sve predstave Zvezdara teatra biće otkazane u narednom periodu, do nekih novih informacija. Кupljene ulaznice za otkazane predstave možete vratiti na našoj biletarnici, a ulaznice će važiti i za predstave na repertoaru koji će naknadno biti objavljen po prestanku važenja odluke - saopštili su oni.

Pozorište na Terazijama otkazalo je mjuzikl "Čikago" koji je trebalo da bude izveden večeras, mada nisu precizirali iz kog razloga. Narodno pozorište je, sa druge strane, bilo precizno.

Jugoslovensko dramsko pozorište Jugoslovensko dramsko pozorište / Foto: Wikimedia/Alxadj

- Predstave na Velikoj sceni i Sceni Raša Plaović koje se izvode dana 11.03.2020. godine, otkazuju se, poštujući sve oglašene i objavljene naloge Vlade Republike Srbije. Кupljene ulaznice možete zameniti ili ih možete vratiti i uzeti svoj novac na našoj biletarnici - navode iz Narodnog pozorišta.

U JDP-u otkazano je izvoćenje predstave "Putujuće pozorište Šopalović", koja je premijeru imala pre samo pet dana, takođe uz mogućnost povraćaja ili zamene karata.

Maksimum 100 karata za bioskope

Na preporuke nadležnih reagovali su i bioskopi, te je tako broj karata ograničen na 100.

kokice, bioskop Bioskopi uveli ograničenja Foto: Pexels/Pixabay

- U skladu sa preporukom Vlade Republike Srbije da se zabrane skupovi na zatvorenim javnim mestima, gde je prisutno više od 100 osoba, ograničićemo broj posetilaca u sali na najviše 100. Trenutno radimo na tome da u prodaji budu ulaznice za svako drugo sedište kako bismo obezbedili dovoljan razmak između posetilaca bioskopa. Želimo da napomenemo da naši zaposleni rade potpuno zdravi i da se na higijenu i čistoću obraća i više pažnje nego inače - navodi se u saopštenju Cineplexx-a.

Kulturni centar Beograd odložio sve programe

- Kulturni centar Beogradaprivremeno obustavlja sve žive programe i filmske projekcije zbog opasnosti od širenja korona virusa. Beogradski izlog i galerije KCB-a će nastaviti (bez vođenja i grupnih poseta) da rade po ustaljenom radnom planu. Nove informacije o programima i delovanju Kulturnog centra Beograda ćemo objaviti blagovremeno, a najkasnije do 13. 3. 2020. za predstojeći period, kao i o ulaznicama do sada kupljenim za bioskopske projekcije - saopštili su iz ove ustanove.

Otkazan prateći program "Dana komedije"

Predstava "Ubi me kurije oko", Balkan ART-a iz Beograda, kojom je večeras trebalo da počnje prateći program "Dana komedije", otkazana je, izjavio je Tanjugu direktor Kulturnog centra u Jagodini Nebojša Petrović.

Kada je reč o samom festivalu, danas je gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović pismeno zatražio mišljenje i stav Ministarstva kulture i informisanja, ali nije stigao nikakav pismeni nalog i odgovor, objasnio je Petrović.

- Čuli smo se i sa selektrom festivala rediteljem Nabojšom Bradićem i saznali da je veliki broj predstava beogradskih pozorišta, otkazan, iako ima nekih koji su zakazali premijere a na kojima neće biti stotinu gledalaca - dodao je Petrović.

Ukoliko dođe do odlaganja "Dana komedije" biće to treći put u 49 godina postojanja, Odloženi su 2001. godine zbog ubistva tadašnjeg premijera Srbije Zorana Ðinđića, a prekinuti 1999. godine zbog NATO agresije i bombardovanja Srbije i SRJ.

Guitar Art Festival: Nema otkazivanja večerašnjih koncerata

Guitar Art Festival, u skladu sa novonastalom situacijom i sa odlukom Vlade Srbije o zabrani okupljanja, saopštio je da će biti održani večerašnji koncerti u Kombank Dvorani i Narodnom muzeju po planiranom redosledu, prenosi Tanjug.

U Kombank dvorani večeras će nastupiti sastav Ođila, a u Narodnom muzeju Ištvan Remer, Goran Listeš, Gitarski kvartet "Concordis" i Rafael Aguirre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    11. mart 2020 | 20:36

    A sta ce biti sa klubovima, kaficima?? Ocigledno ce oni raditi?? Gde je tu zabrana???

  • G

    11. mart 2020 | 20:19

    Zar ce odrzati koncerte u ovoj situaciji? Koja neodgovornost!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA