• 0

Nove predstave na internetu: Pogledajte repertoar Narodnog pozorišta, Ateljea 212, SNP-a...

Evo koje onlajn predstave nas očekuju narednih dana...

  • 0
Koštana

Opera "Koštana" / Foto: Promo/Narodno pozorište u Beogradu

Online repertoar domaćih pozorišta sve je bogatiji, a Narodno pozorište u Beogradu, Atelje 212 i Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu rešili su da nas obraduju nudeći nam razne predstave.

Pogledajte koje nas očekuju narednih dana:

Narodno pozorište u Beogradu

Na YouTube kanalu Narodnog pozorišta u Beogradu sinoć, 23. marta, emitovan je balet "Krcko Oraščić", a evo šta možemo pogledati od 24. marta do 2. aprila:

Atelje 212

Svakog utorka, četvrtka i subote u 20h, na Fejsbuk kanalu Ateljea 212, biće emitovane snimljene predstave. Ovo će biti jedinstvena prilika da najmlađa publika Pozorišta Atelje 212 prvi put vidi pojedine predstave, a starija publika da ih se podseti.

Očekuju nas Molijer, Korešpodencija i Čudo u Šarganu.

Teatar "Vuk"

Svake subote u 12h, na svom zvaničnom YouTube kanalu, i Teatar "Vuk" će emitovati svoje predstave - 28. marta imaćemo priliku da pogledamo dramu "Iluzije" Ivana Viripaeva.

Režiju potpisuje Tatjana Mandić Rigonat, a igraju Katarina Marković, Goran Jevtić, Milutin Milošević i Sonja Kolačarić.

Foto teatar Vuk

Teatar "Vuk" / Foto: Arhiva Teatra "Vuk"

U "Iluzijama" reč je o ljubavi ili bolje rečeno o predstavama o ljubavi. Iluzijama, fantazmima koje ljudi stvaraju i koje žive, o igrama svesnim i nesvesnim koje igraju tokom života često sa tragičnim posledicama. Reč je o pitanjima: Šta je to prava ljubav? Postoje li formule ljubavi? Da li prava ljubav može biti  samo ona koja je uzajamna? - ističe rediteljka.

Malo pozorište na YouTube kanalu

Malo pozorište "Duško Radović" prilaže svoj mali doprinos u toku ovih nemirnih vremena, pa svoj rad prebacuje - u digitalni prostor. Od sada će se svake nedelje, u tri termina, održavati poseban radiofonski, pozorišni, i radioničarski program, sve putem interneta, na YouTube kanalu Malog Pozorišta.

Svake srede u 20h (repriza subotom u 20h) moći ćete da slušate emisiju "Bajka u 8", koja će svake nedelje donositi novu bajku za slušanje. Bajke čita i oživljava dobro poznati glas Vladislave Đorđević (sinhronizacija naslovnog junaka animirane serije "Sunđer Bob Kockalone", zatim "Ren i Stimpi", "Pingvini sa Madagaskara"...).

Malo pozorište

"Strašne priče braće Grim" / Foto: Đorđe Tomić

U sredu, 25. marta u 20h, moći ćete da čujete bajku "Divlji labudovi" Hansa Kristijana Andersena. Uz svaku bajku, dolaziće i propratni tekst o piscu, kompozitoru, kao i samoj bajci, uz predloge kako da slušanje bajke učinite što zanimljivijim  interaktivnijim, kako za vašu decu, tako i za vas.

Zatim, svakog petka u 17h, biće emitovana video emisija/radionica "Napravi s Minom". Zajedno sa Minom Miladinović, imaćete priliku da sa svojom decom napravite figurice od materijala koji ima svako domaćinstvo – papira! Uz Minu, koja stoji iza brenda Koko Daš, brojnih pozorišnih scenografija i kreacija koje krase gradski prostor, deca će imati priliku da gledaju video radionicu origamija, japanske veštine pravljenja figurica od papira. U formatu koji ohrabruje ne samo gledanje, već i oprobavanje u umetnosti origamija, "Napravi s Minom" je odlična prilika da se kroz aktivni odmor i zajedničko istraživanje zbližite sa svojom decom.

Malo pozorište

"Strašne priče braće Grim" / Foto: Đorđe Tomić

I, na kraju, svake nedelje u 12h, za promenu, vi ne morate u pozorište, već ono dolazi kod vas. Malo pozorište "Duško Radović" emitovaće svake nedelje snimak jedne pozorišne predstave, sa sadašnjeg ili nekadašnjeg repertoara. Ove nedelje, 29. marta u u 12h možete da uživate uz "Strašne priče braće Grim", u režiji Mika Gordona, za preporučeni uzrast od 5 do 10 godina.

Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu

U narednom periodu, ljubitelji pozorišta moći će da prate i pojedine onlajn predstave Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Sinoć, 23. marta, emitovana je predstava "Čas anatomije", autorski projekat Andraša Urbana, po motivima dela Danila Kiša.

Srpsko Narodno pozorište

Srpsko narodno pozorište SNP u Novom Sadu / Foto: Wikimedia/BuhaM

Igraju: Radoje Čupić, Jugoslav Krajnov, Marija Medenica, Sanja Ristić Krajnov, Igor Pavlović, Jovana Mišković / Višnja Obradović, Nenad Pećinar, Draginja Voganjac, Alisa Lacko i Milica Grujičić.

Predstava traje sat i četrdeset pet minuta i možete je još danas pogledati na ovom linku.

Kako su najavili iz Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, repertoar i link-ovi za gledanje predstava biće postavljeni na sajtu i Fejsbuk stranici SNP-a.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima