≫ 

Lista pozorišnih predstava koja će vam skratiti vreme tokom najdužeg policijskog časa

Dovoljan je samo klik i teatar će biti u vašem domu

  • 0
pozoriste, balet Foto: Pexels

Zabrana kretanja za vaskršnje praznike traje od petka u 17 časova do utorka u 5 satu ujutro, dan duže u odnosu na prethodni vikend. No, ako volite teaar, to ne mora da bude toliko strašno. Kultura je privremeno promenila oblik i adresu, pa zahvaljujući samo jednom klik, pozorište možete imati i kod svoje kuće.

Narodno pozorište je prvi teatar, koji je sa publikom počeo da se druži onlajn još od 18. marta. Pa tako možete svakoga dana u 21 čas na kanalu ove institucije na Jutjubu pogledati, operske, baletske i dramske predstave. Narednih dana na “onlajn repertoaru” su “Staklena menažerija”, “Aida”, “Narodni poslanik”, “Ženski orkestar''.

pozoriste Pozorište u vašoj kući / Foto: Pexels/Pixabay

Jugoslovensko dramsko pozorište na sajtu i kanalu teatra na Jutjubu predstave premijerno prikazuje četvrtkom u 21 čas, tako da se petkom, subotom i nedeljom repriziraju snimci u dva termina u 18 i 21 h. Tokom tih dana možete pogledati predstavu ''Švabica''.

Atelje 212 se, pod sloganom “Pozorište za sva vremena”, svakog utorka, četvrtka i subote druži sa publikom na stranici na Fejsbuku na kojoj pušta čuvene predstave.

Beogradsko dramsko pozorište počelo je sa emitovanjem predstava iz svoje bogate arhive na zvaničnom kanalu na Jutjubu. Do 23. aprila publika će moći da vidi komade, kao što su “Harold i Mod”, “Poltron”, “Mister dolar”, “Kuća sa prozorom”… , a za predstojeće dane koje će obeležiti karantinski uslovi, možete da pogledate čuvene predstave ''Zver na Mesecu'' ''Privatni životi'' ''Ćeif''. podseća B92.

Pozorište Pinokio takođe emituje onlajn predstave. U subotu deca od uzrasta 3-8 godina mogu da pogledaju predstavu "Put oko sveta'' koja počinje u 12 časova. A u nedelju svi uzrasta 7-77 godina, kako su saopštili iz pozorišta, mogu da pogledaju predstavu ''Sve za ljubav"

U okviru "virtuelnog putovanja" Madlenijanuma već danas možete pratiti  balet "Wolfgang Amadé", koji je izveden u Bečkoj operi 1998. godine i nekoliko godina sa velikim uspehom održao se na sceni u Beču. Za Operu i teatar "Madlenijanum'' urađena je nova verzija ovog baleta za koju su iznajmljeni originalni kostimi iz Bečke opere.

Nacionalni teatar iz Londona omogućio je prvoklasne komade potpuno besplatno na svom Jutjub kanalu.

Možete pogledati i neke od najpoznatijih baletskih i operskih klasika kao što su “Labudovo jezero”, “Krcko Oraščić”, “Boris Godunov''. Sve to je postavio na svoj kanal na Jutjubu Boljšoj teatar . Teatar će onlajn prikazivati svoje predstave iz ''zlatnog fonda'' sve do 11. maja. U subotu 18. aprila, možete da pogledate balet ''Spartak''.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA