≫ 

"La Capinera" na Jutjub kanalu Pozorišta na Terazijama

Inspiraciju za predstavu "La Capinera" italijanski koreograf i reditelj Mikele Merola pronašao je u istoimenom romanu Ðovanija Verge

  • 0
pozoriste, balet Foto: Pexels

Posle zajedničkog podsećanja na neke od kultnih predstava koje su obeležile istoriju Pozorišta na Terazijama, u subotu, 25. aprila u 19.30 časova na Jutjub kanalu pozorišta biće prvi put emitovan snimak baletske predstave “La Capinera” čija je premijera bila 13. aprila 2007. i sa kojom je balerina Ašhen Ataljanc proslavila 20 godina svoje karijere.

Predstava ima poseban značaj za Pozorište na Terazijama jer je pokazala da je njegov baletski ansambl u stanju da pored mjuzikla kao primarnog repertoarskog opredeljenja jednako kvalitetno realizuje i predstave drugačijeg estetskog i žanrovskog izraza.

Pozorište na Terazijama Pozorište na Terazijama / Foto: Promo

To su potvrdile i brojne nagrade, tri priznanja na festivalu "Purgatorije" 2007. godine (nagrada za nabolju predstavu, nagrada za najbolju kreciju balerini Ašhen Ataljanc, specijalna nagrada za umetničko dostignuće kompozitoru Kirilu Džajkovskom), godišnja nagrada "Dimitrije Parlić" koreografu Mikeleu Meroli, godišnje nagrade Pozorišta na Terazijama.

Inspiraciju za predstavu "La Capinera" italijanski koreograf i reditelj Mikele Merola pronašao je u istoimenom romanu Ðovanija Verge.

Muziku je komponovao makedonski kompozitor Kiril Džajkovski, scenograf je Aleksandar Denić, a kostimograf Jelena Malešević.

Pored glavnih uloga-Ašhen Ataljans i Milana Rusa, kritika je za zapaženu solističku deonicu istakla i Danicu Arapović, a posebne pohvale su dobili Milan Gromilić, Katarina Gromilić, kao i ceo baletski ansambl Pozorišta na Terazijama koji je ovom produkcijom na sebe skrenuo posebnu pažnju.

Narator je glumac Miroljub Turajlija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA