• 0

Nedeljni onlajn repertoar domaćih pozorišta: Predstave koje možete da pogledate kod kuće

Evo šta nas očekuje večeras, kao i narednih dana

  • 0
Narodno pozorište

Narodno pozorište u Beogradu / Foto: Marko Jovanović

Onlajn repertoar domaćih pozorišta je bogat i drži svoj sedmični standard. Narodno pozorište, Atelje 212, SNP i druge ustanove kulture preko interneta predstavljaju svoje najlepše predstave.

Ovo su pojedine koje možete pogledati ove sedmice...

Opera Đuzepea Verdija u Narodnom pozorištu 

Publika je sinoć imala priliku da pogleda "Leteći Holanđanin", operu Đuzepea Verdija, a večeras, 28. aprila u 21h, na YouTube kanalu Narodnog pozorišta u Beogradu očekuje nas "Ženidba", drama Nikolaja Gogolja.

Sutra, 29. aprila u 21h, na repertoaru je "Evgenije Onjegin", balet Petra Iljiča Čajkovskog.

Beograd, Narodno pozorište

Narodno pozorište u Beogradu / Foto: A. Nalbantjan

"Ljubinko i Desanka" u Ateljeu 212

Svakog utorka, četvrtka i subote na Fejsbuk kanalu Ateljea 212 emituju se snimljene predstave u terminima od 20h.

Večeras, 28. aprila, na repertoaru je "Ljubinko i Desanka" Aleksandra Popovića, dok nas očekuju i "Čorba od kanarinca" (30. april) Miloša Radovića i "Otac" (2. maj) Augusta Strindberga.

Predstava sa Mirom Karanović u JDP-u

Jugoslovensko dramsko pozorište će u četvrtak, 30. aprila, u 21h na svom YouTube kanalu prikazati predstavu "Drama o Mirjani i ovima oko nje" Ivora Martinića, u režiji Ive Milošević. Reprize su u petak 1. i subotu 2. maja u 21h i u nedelju 3. maja u 18 i 21h.

Jugoslovensko dramsko pozorište, JDP

Jugoslovensko dramsko pozorište / Foto: Wikimedia/Alxadj

"Doručak kod Tifanija" u Operi i teatru Madlenianum

Pod nazivom Virtuelno putovanje Madlenianuma, predstave ovog pozorišta se emituju preko njegovog YouTube kanala - i to sredom, petkom i nedeljom u terminu od 19:30h.

Sutra, 30. aprila, publika može pogledati operu "Rita i Anželika". Potom, 1. maja balet "Nižinski - Zlatna ptica" i 3. maja dramu "Doručak kod Tifanija". Sve imaju i reprize:

"Kapetan Džon Piplfoks" u Malom pozorištu "Duško Radović"

Na YouTube kanalu Malog pozorišta "Duško Radović" u nedelju, 3. maja u 12h, biće emitovana predstava "Kapetan Džon Piplfoks – u novom milenijumu", rađena po čuvenoj radio drami Dušana Radovića, a u režiji i adaptaciji Milorada Milinkovića. Ovu duhovitu priču o slavnom morskom kapetanu, njegovoj šeprtljastoj posadi i njihovom obračunu sa morskom nemani, autorski tim predstave smestio je u 21. vek i aktuelizovao kroz uvođenje lika jedanaestogodišnjeg dečaka, kroz čije oči doživljavamo celu priču iz jedne savremene perspektive.

"Mera za meru" u SNP-u

Emitovanje svih predstava Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu na YouTube kanalu počinje svakoga dana u 14h i traje 24 časa. Danas je na repertoaru drama "Mera za meru".

Srpsko Narodno pozorište

Srpsko narodno pozorište SNP u Novom Sadu / Foto: Wikimedia/BuhaM

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima