≫ 

Pet puta odlagan: Pozorišni festival "Dani komedije" u Jagodini biće održan na jesen

"Svako pomeranje predstavlja mnogo veći problem od same organizacije, jer treba uskladiti nove slobodne termine pozorišta i celokupan prateći program..."

  • 0
Dani komedije Jagodina Foto: Tanjug/Dušan Ančić

Pozorišni festival najboljih komediograskih ostvarenja Srbije "Dani komedije", koji zbog korona virusa nije tradicionalno održan u Jagodini od 20. do 27. marta, biće organizovan na jesen, izjavio je danas direktor Kulturnog centra u Jagodini, Nebojša Petrović.

Još se ne zna tačan datum, koji zavisi od epidemiološke situacije, angažovanja glumaca i slobodnih termina pozorišta, koje je selektor Nebojša Bradić odabrao da igraju na festivalu u zvaničnoj konkurenciji, objasnio je Patrović novinarima.

On je ocenio da je "svako pomeranje mnogo veći problem od same organizacije, jer treba uskladiti nove slobodne termine pozorišta i celokupan prateći program".

- Mi smo bili sve organizovali do tančina, a onda je sav posao prekinut, samo nekoliko dana pre početak festivala, 11. marta na dan početka pratećeg programa, kada je trebala da bude odigrana predstava "Ubi me kurije oko", Balkan ART Beograda, u režiji Vesne Stanković - rekao je Patrović.

On je podsetio da su ovo 49. "Dani komedije" i da već uveliko teče "priprema za jubilarni 50.festival, koji će se održati iduće godine, kada će biti objavljena i monografija festivala, ali i u novoj zgradi Kulturnog centra, koja se gradi i biće jedna od najmodernijih u Srbiji i na Balkanu".

U konkurenciji za nagrade, statuete "Ćuran", ove godine na repertuaru su, prema izboru Bradića, predstave pozorišta iz Beograda, Novog Sada, Subotice i Sombora.

Prva predstava, koja treba da otvara festival, zove se "Jovanča na putu oko sveta" Branislava Nušića, u režiji Zoltan Puškas, u produkciji Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad.

U svojoj poluvekovnoj tradiciji, "Dani komedije" su prekidani pet puta, a ovo je drugi put kako ga prekida epidemija bolesti. Prvi puta je to bilo sedamdestih godina u vreme epidemije velikih boginja. Prekidan je i u toku NATO agresije i u vreme ubistva premijera Srbije Zorana Ðinđića.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA