≫ 

"Moramo da završimo ovaj Skadar na Bojani": Narodno pozorište u Subotici u novom ruhu 2021. godine

"Nažalost, zbog korona virusa smo pojedina sredstva pomerili na 2021. i biće završen 2021. U ovaj projekat će ukupno biti investirano 18.5 miliona evra", istakla je premijerka

  • 0
Narodno pozorište Subotica Narodno pozorište Subotica / Foto: Wikipedia/Tothasze

Zgrada Narodnog pozorišta u Subotici, čija je rekonstrukcija počela 2003. godine, biće završena 2021, a ne 2020. kako je planirano, zbog epidemije korona virusa, juče je izjavila premijerka Srbije Ana Brnabić.

U toku posete toj ustanovi kulture, ona je rekla da je "misija Vlade koju vodi da završe sve projekte započete pre više decenija", ali i da gradi nove.

- Zato je važna ova zgrada Narodnog pozorišta u Subotici, zato što moramo da završimo i ovaj ''Skadar na Bojani'', koji je pokrenut 2003. godine - rekla je Brnabićeva.

Ona je podsetila i na to koji su sve projekti iz oblasti kulture završeni u mandatu ove Vlade.

- Završen je, posle 15 godina, Narodni muzej (u Beogradu), posle deset godina Muzej savremene umetnosti (u Beogradu), završili smo Narodno pozorište u Vranju, koje je započeto 2012. jer je stradalo u požaru i ovo je onda proglašeno kao projekat od najvećeg prioriteta da ga završimo - rekla je premijerka.

Narodno pozorište u Subotici trebalo je da bude završeno 2020. godine.

- Nažalost, zbog korona virusa smo pojedina sredstva pomerili na 2021. i biće završen 2021. U ovaj projekat će ukupno biti investirano 18,5 miliona evra - istakla je Ana Brnabić.

Ona kaže da će to biti izazov i za Grad Suboticu, jer će morati svake godine da obezbedi novac u gradskom budžetu za održavanje te zgrade.

Premijerka je pre Narodnog pozorišta u Subotici, najpre sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem posetila farmu "Pušin" u Bačkom Dušanovu, nakon toga akva park na Paliću, gde je u toku izgradnja, kao i Dom za decu ometenu u razvoju, gde je izgradnja započeta.

Video: Prvi Zoo vrt u Srbiji otvorio vrata

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA