• 0

Kokan Mladenović o Igoru Vuku Torbici: "Bio je princ Teatra. Odabrao je svoj kraj na vrhuncu moći"

"Pošten, angažovan, lep i pametan, nalik još jednom svom sudrugu iz vremena tragedija, Ivi Loli Ribaru, naš je mladi prijatelj odustao od Zemlje koja se ne da popraviti i otišao da režira Nebo", piše Mladenović...

  • 0
Kokan Mladenović, Igor Vuk Torbica

Foto: A. Nalbantjan, Printskrin: Youtube/Goran Milošević

Vest o iznenadnoj smrti mladog reditelja Igora Vuka Torbice potresla je celu Srbiju.

Torbica je trebalo da radi predstavu u Zagrebačkom kazalištu mladih. To se nije desilo. Preminuo je juče, 17. juna, u Rovinju.

Njegov tragičan kraj je izazvala nevericu njegovih kolega i bliskih ljudi. Jedan od njih, reditelj Kokan Mladenović, na Fejsbuku je objavio status o svom dragom kolegi.

Prenosimo ga u celosti:

Igor Vuk Torbica je bio Princ Teatra. Onako kako je Branko Miljković bio Princ Poezije. I posle Miljkovićevog tragičnog kraja ljudi su mislili da će se pojaviti neko sličan. I nije se pojavio.

U ovim našim malim sredinama ne postoje dva Jovana Ćirilova, dve Borke Pavićević, dva Igora Vuka Torbice. On je odabrao svoj kraj na vrhuncu moći, onda kad je pokorio pozorište regiona i pokazao da je buduće vreme njegovo vreme. Decenije koje dolaze morale su biti njegovo zvezdano vreme, a umesto toga on je sebe prerano preselio u zvezde.

U vremenima koja dolaze Igor Vuk Torbica bi morao biti idol i putokaz pozorišnim generacijama. Pošten, angažovan, lep i pametan, nalik još jednom svom sudrugu iz vremena tragedija, Ivi Loli Ribaru, naš je mladi prijatelj odustao od Zemlje koja se ne da popraviti i otišao da režira Nebo.

Neka su ti mala sva sazvežda kojih ćeš se taći i neka je tvoj potpis na nebu vidljiv i kad neba više ne bude, dobri moj - napisao je Mladenović.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima