• 2

42 pozorišne predstave igraće se na Tašmajdanu: Počinje Beogradska letnja scena

Odziv publike veliki

  • 2

Manifestacija "Beogradska letnja scena" na stadionu "Tašmajdan" počeće sutra, 25. juna, u 18 časova predstavom "Maks metalik" za decu, odnosno "Mama mia" u večernjem terminu, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i istakao da će tako biti okončana najduža pauza od poslednje pozorišne predstave u istoriji teatra u Beogradu.

Događaju je prisustvovao sekretar za kulturu Ivan Karl i v.d. podsekretara za kulturu Gordana Goncić.

Beogradska letnja scena

Beogradska letnja scena / Foto: Beoinfo

Vesić je tom prilikom naglasio da je Grad Beograd učinio sve ono što je u njegovoj moći kako bi posle tri i po meseca pozorište ponovo počelo da radi u Beogradu.

Za 179 godina, koliko je duga istorija pozorišta u Beogradu, nije bilo dužeg perioda da pozorišta nisu radila, ako se izuzmu ratna vremena. Verujem da su se glumci uželeli publike, a i publika glumaca. Tokom narednih mesec dana, tačnije do 20. jula, publika će imati priliku da odgleda 42 predstave. Od toga, 22 predstave biće izvedene na večernjoj, a 20 na dečjoj sceni, od čega će šest predstava biti više puta izvedeno. Učestvovaće sva beogradska pozorišta, uključujući i Narodno pozorište, kao i pozorišta iz Novog Sada, Prištine, Vršca... Ovo će biti jedina pozorišna scena u Srbiji – precizirao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naglasio da je odziv publike veliki, te da je za prve dve predstave prodato po 1.300 karata.

– Grad je obezbedio objekat, binu, ozvučenje, tehniku, a na pozorištima je samo da dođu da igraju. Sav prihod ide pozorištima – rekao je Vesić, precizirajući da karte za dečje predstave koštaju 250 dinara, a 500 dinara za predstave na velikoj sceni stadiona.

Vesić je dodao da je za zdravstvene radnike ulaz slobodan, čime im se iskazuje zahvalnost za sve što su učinili u vreme vanrednog stanja i epidemije.

Zamenik gradonačelnika je najavio da se razmišlja o ideji da se i narednih godina organizuje svojevrsna „letnja scena” na nekim drugim, otvorenim prostorima u gradu jer je, kako je naveo, očigledno da to gradu nedostaje.

Beogradska letnja scena

Beogradska letnja scena / Foto: Beoinfo

Vesić je na kraju zahvalio svima, naročito Sekretarijatu za kulturu koji je sve organizovao, kao i svim pozorištima koja su inače sama donela odluku o tome koje će predstave odigrati.

– Ovaj prostor je izabran zato što je dovoljno veliki da ljudi mogu da sede uz poštovanje socijalne distance na otvorenom, te da na taj način budu ispoštovane i sve epidemiološke mere – rekao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima