≫ 

Opera Srpskog narodnog pozorišta spektakularnim koncertom otvara 160. sezonu

"Pripremili smo ambiciozan repertoar koji će u nešto više od sat vremena pokazati šta je Opera Srpskog narodnog pozorišta i šta nas čeka naredne sezone"

  • 2
Srpsko Narodno pozorište Srpsko narodno pozorište SNP u Novom Sadu / Foto: Wikimedia/BuhaM

Spektakularnim koncertom Opera Srpskog narodnog pozorišta otvoriće novu 160. sezonu 28. avgusta u prostoru ispred tog teatra, najavili su iz SNP-a.

Preko 40 muzičara i devet solista, u prostoru ispred SNP-a, oživeće priče Bizeove Karmen kroz Ariju toreadora, povesti nas kroz Labudovo jezero, sve do Trubadura ili Fausta koji je zasijao prošle operske sezone.

- Sve što smo radili u toku vanrednog stanja i pandemije, još jednom nam je pokazalo da kultura ne sme da stane i da ona mora pronaći put do građana. Iza nas je veoma uspešna sezona koju smo završili koncertom OperaALive, ispred Srpskog narodnog pozorišta, a upravo ćemo na tom mestu, na otvorenom, u petak otvoriti novu, 160. sezonu našeg teatra - kaže direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

Kroz više od sat vremena, publiku će voditi čak tri dirigenta - Aleksandar Kojić, Ana Zorana Brajević i gost iz Argentine, Luiz Gorelik, koji je 2008. godine već dirigovao u Srpskom narodnom pozorištu.

- Pripremili smo ambiciozan repertoar koji će u nešto više od sat vremena pokazati šta je Opera Srpskog narodnog pozorišta i šta nas čeka naredne sezone. Ova godina naučila nas je da moramo da budemo inovativni, da se prilagodimo i posebno da moramo da sklapamo partnerstva sa društveno odgovornim kompanijama koje će podržati kulturu i kada ceo svet stane - objašnjava Stankov.

On dodaje da će iz istog razloga biti neophodna i potpuna reorganizacija posla i uslova izvođenja i proba, za šta se Srpsko narodno pozorište spremalo u toku leta.

Ono što je specifično jeste da je koncert organizovan prvenstveno za zdravstvene radnike iz cele Vojvodine, za koje su ostavljena mesta na samom platou ispred Pozorišta.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoks

    24. avgust 2020 | 13:12

    Hoće li već jednom popraviti stepenice,trebal da slomim štikle dok se popnem do ulaza.

  • Dara

    24. avgust 2020 | 15:46

    Neka se potrude da vise pevaju solisti iz samog SNPa a ne kadrovski da se vezbaju na nasoj sceni solisti sa strane !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA