≫ 

Repertoar za septembar pozorišta usaglašavaju u petak: "Treba da budemo disciplinovani i strpljivi"

"Živimo novu realnost usled epidemije korone..."

  • 0
Atelje 212 Atelje 212 / Foto: Shutterstock

Javnozdravstvene mere i preporuke, koje je neophodno sprovesti da bi pozorišta u Beogradu mogla da rade, održive su i mogu da se primene, ocenjeno je danas na sastanku direktora svih pozorišta sa teritorije Beograda sa gradskim sekretarom za kulturu Ivanom Karlom.

- U petak je u Ateljeu 212 planirana koordinacija na kojoj će se usaglašavati termini predstava, odnosno repertoar beogradskih pozorišta za septembar. Praksa je da se planovi prave na mesečnom nivou, ali je dogovor da se u ovoj fazi zbog specificnih okolnosti objavljuju nedeljni repertoari - rekao je Karl za Tanjug.

U međuvremenu će sva pozorišta Sekretarijatu za kulturu dostaviti precizne podatke o svojim dvoranama, kao i pojedinačne modele rasporeda sedenja i iskorisćenih kapaciteta, na osnovu usvojenih mera Republičkog kriznog štaba.

- Nekoliko meseci iza nas, i svakako nekoliko ispred, živimo novu realnost usled epidemije korone. Treba da budemo disciplinovani i strpljivi. Sve eventualne nedoumice i nepoznanice kojih u hodu bude bilo, rešavaćemo zajedno - rekao je Karl.

Video: Andrija Kuzmanović o zatvorenim pozorištima i bioskopima: Ako je stalo Penu i Pitu, stalo je i meni

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA