≫ 

Prema romanu Vedrane Rudan: Premijera predstave "Dabogda te majka rodila" u Ateljeu 212

Na scenu donosi priču o odnosu žene u zrelim godinama i njene majke koju je smestila u starački dom

  • 0
Atelje 212 Atelje 212 / Foto: Shutterstock

Predstava "Dabogda te majka rodila", u režiji Tatjane Mandić Rigonat, a nastala po delu Vedrane Rudan, biće premijerno izvedena danas, 11. septembra, na sceni Ateljea 212.

Dramatizaciju romana "Dabogda te majka rodila" hrvatske književnice Vedrane Rudan, uradila je rediteljka predstave Tatjana Mandić Rigonat.

U predstavi igraju Svetlana Bojković, Marta Bereš, Jovana Stojiljković, Dara Džokić, Isidora Minić, Dragana Ðukić, Sofija Juričan, Ljiljana Stjepanović, Branka Šelić i Feđa Stojanović.

Dramatizacija ovog romana na scenu donosi priču o odnosu žene u zrelim godinama i njene majke koju je smestila u starački dom.

Odnos majke i ćerke je slojevito protkan najrazličitijim emocijama, pitanjima i osećanjima krivice i kajanja, a opet željom da se oslobodi tereta, ćerka se sve vreme pita šta je taj odnos i gde su granice ljubavi i tolernacije.

U fokus se postavlja pitanje žene kao žrtve porodičnog nasilja i seksualnog, a potom njene potrebe da se traumatskog mesta oslobodi ili se u njemu zadrži što duže.

Vedrana Rudan Vedrana Rudan / Foto: ATA images

"Dabogda te majka rodila" predstavlja pačvork ženskih ispovesti, dilema i vapaja da se oslobode svog stalnog i nepromenjivog društvenog okvira.

Video: Miloš Timotijević i Tamara Krcunović o scenama iz bračnog života

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA