≫ 

Porodica koja se izdržava krađama i prostitucijom: Premijera predstave "Ružni, prljavi, zli" u BDP-u

Ovo je crnohumorna priča o ljudima sa margine, o ogromnoj porodici koja živi u pretrpanoj straćari, u nehigijenskom naselju na obodu Rima...

  • 2
Ružni prljavi zli, BDP, Beogradsko dramsko pozorište Foto: Dragana Udovičić

Premijera predstave "Ružni, prljavi, zli" Slobodana Obradovića, po motivima istoimenog filma Etore Skole, a u režiji Lenke Udovički, biće izvedena u četvrtak, 8. oktobra od 20h na velikoj sceni "Olivera i Rade Marković" Beogradskog dramskog pozorišta.

Posle duge pauze, Lenka Udovički, rediteljka koja je u dosadašnjoj karijeri sarađivala sa nizom renomiranih svetskih umetnika i kulturnih institucija, umetnički rukovodilac Kazališta Ulysses, vraća se na beogradsku scenu.

U pitanju je italijanska "crna" komedija, zasnovana na elementima neorealizma, premijerno prikazana 1976. Iste godine, film je osvojio nagradu za najbolju režiju na Kanskom filmskom festivalu.

"Ružni, prljavi, zli" je crnohumorna priča o ljudima sa margine, o ogromnoj porodici koja živi u pretrpanoj straćari, u nehigijenskom naselju na obodu Rima. Glavni junak, jednooki Đakinto, glava je porodice sastavljene od četiri generacije, koje se izdržavaju uglavnom krađama i prostitucijom, ali i radeći sve druge poslove; poštene ili nepoštene, bez razlike.

Đakinto je za gubitak oka od osiguranja dobio popriličnu sumu, koju odbija da deli sa njima. Novac troši na sebe i krije ga od ostalih članova porodice, koji neprekidno pokušavaju da mu ga ukradu, a on ih neprekidno zlostavlja - verbalno i psihički. Materijalna nemaština uvod je u emotivnu, moralnu bedu, svodi ljude na puku egzistenciju i instinkte.

Igraju: Ozren Grabarić, Nađa Sekulić, Nataša Marković, Ivana Nikolić, Ivan Zablaćanski, Milan Zarić, Aleksandar Jovanović, Jana Milosavljević, Nina Janković/Dunja Stojanović, Aleksandar Vučković, Jovo Maksić, Vanja Nenadić, Slađana Vlajović, Milena Jančurić, Marko Gvero.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    3. oktobar 2020 | 15:47

    Отиђите, на пример, до Напуља. Мало проверите како стоје ствари ... као у филму и представи.

  • Перагеније

    3. oktobar 2020 | 15:28

    Оригинал је на ромском?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA