• 0

Otkazane predstave u Narodnom pozorištu zbog pandemije

Sličnih informacija nema za predstave najavljene za predstojeći novembar

  • 0
Narodno pozorište

Foto: Marko Jovanović

U Narodnom pozorištu u Beogradu otkazane su dve najavljene predstave iz epidemioloških razloga, što je potvrđeno Tanjugu iz ovog pozorišta.

Otkazana je večerašnja sinoćna "Balkanski špijun", a na sajtu pozorišta je navedeno da je otkazano i koncertno izvođenje Pučinijeve opere "Toska", zakazano za večeras.

Sličnih informacija nema za predstave najavljene za predstojeći novembar.

Poslednja baletska predstava - "Evgenije Onjegin" Petra Iljiča Čajkovskog odigrana je preksinoć kao omaž balerini tog pozorišta Lidiji Pilipenko (82), kojoj je to bila poslednja predstava u ulozi koreografa.

Ovo pozorište je svoj rad u toku 152. sezone (2020/2021), uredilo u skladu sa strogim merama za suzbijanja epidemije koronavirusa, i od kraja avgusta, kada je ustanovama kulture dozvoljen rad, odigrano je više od 50 predstava.

U toku prethodna dva meseca Narodno pozorište je obeležavalo i značajne godišnjice, kao što je 180 godina od rođenja kompozitora Čajkovskog, kome su posvetili svečani koncert baleta 1. oktobra, uz delove "Labudovog jezera", "Krcka Oraščića" i "Uspavane lepotice".

Narodno pozorište

Foto: Tanjug/ Nikola Anđić

Takođe, izvedene su i Verdijeve opere "Trubadur" i "Travijata", Mocartova kratka dečja opera "Bastijen i Bastijena", komedija "Gospođa ministarka" Branislava Nušića, i druge predstave.

Od publike se zahtevalo da obavezno koristi sanitarne maske, a mesta u sali su mogla biti puna samo do trećine kapaciteta: u Velikoj sali za 220 mesta, a na sceni "Raša Plaović" - 90.

(Tanjug.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima